Tuesday, June 14, 2022

Dania Belanja Mama, Atok dan Uwan First Gaji

Assalamualaikum...

Hi korang..

Semalam Dania berhasrat nak belanja mama,atuk dan uwan dia makan...sempena dapat gaji yang pertama. 3hb hari tu dia dh dapat gaji pertama yang prorate, xde la dapat sebulan gaji sebab dia start kerja 9hb 5 lepas...Alhamdulillah  syukur nikmat..mulanya SA cakap simpan aje la duit tu..tapi dia tetap nak belanja. Banyak kali juga plan...x jadi sebab mama x sihat dan macam-macam hal lain...sudahnya pergi jugak semalam...x nak la menghampakan dia kan...kebetulan semalam dia off day...excited sangat nak belanja dengan hasil gaji pertama dia part time...nampak dia teruja sangat...

Restoran Kemangi pilihan Dania...preorder dia dah buat..senang nanti sampai dan terus duduk tunggu hidangan aje...kat sini ada pelbagai pakej...dania pilih pakej B untuk 4 orang..itupun macam banyak sangat lauk pauk...kat sini pun ada disediakan bilik khas untuk sambutan birthday atau kalau ada meeting after work atau nak book untuk santai-santai tanpa gangguan. Pasti ada lain charge yang dikenakan..ye tak...

Jom tengok gambar











Sayur campur


Udang sambal petai


Daging blackpepper


Nasi putih


Sambal belacan dan ulam timun



Tomyam poktek

Siakap 3 rasa dan telur dadar


Ni la budak yang belanja tu

Total bill :- RM128

Murah ke murah?


Alhamdulillah...walau kurang menikmati sebab SA x rasa apa segala nikmat tapi SA tetap berpuas hati dengan usaha Dania malam semalam...syukur...SA doakan rezeki Dania bertambah-tambah....dimurahkan dan dipermudahkan rezeki serta perjalanan Dania dalam menempuhi kehidupan...Khamis nanti result SPM..dia kuat x bagi SA amik cuti..dia x nak depression sebab dia x yakin dapat result yang baik..SA cool kan dia..SA ckp x pe...bagus ke x bagus ke result awak...its not the end of the world...banyak peluang lain awak boleh cuba..banyak aje bidang lain kat luar sana untuk awak cuba...

SA x risau ke? 

Giler x risau....memang la risau...but as a mom...we need to know how to calm our daughter...insyaallah...Allah dah aturkan perjalanan dia yang terbaik..selebihnya kena usaha....kan?

24 comments:

  1. sronok dania dpt blanja smua yg tersayang..sedap menu tu

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah...bagus Dania..anak yang sangat baik...Auntie doakan mudah-mudahan Dania ditambahkan lagi rezeki dan diberikan kesenangan dikemudian hari..Aamiin...

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, murah rezeki Dania. Berkat tu, belanja family =)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah...seronok Dania dpt belanja org2 tersayang...semoga dimurahkan rezeki..

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah, moga berkat gaji yg Dania perolehi.
    All the best for the SPM results.

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah. Semoga lepas ni semakin luas terbuka pintu rezeki untuk Dania. Aamiin.

    ReplyDelete
  7. rasanya ok dah tu harga dia kak, sebab banyak menu jugak tu. Kat pontian bandar kat kampung dana pun ada restoren kemangi ni kak... banyak cawangan dia rupanya. Teringat masa dana dpt gaji pertama dulu pun belanja family makan, kira macam rasa berkat gaji kita tu heheheh... bagus Dania

    ReplyDelete
  8. Insya-Allah, semua akan baik-baik belaka. Sedap tengok lauk pauk.

    ReplyDelete
  9. bagusss Dania.. gaji first terus belanja family :)

    ReplyDelete
  10. wahhh... moga murah rezeki dania lepas ni... good luck untuk result spm nanti.

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah...semoga dilimpahkan lagi rezeki yang barokah..

    Semoga result SPM menyebelahi Dania dan berjaya menyambung pengajian dalam bidang yang dipohon­čĄ▓

    ReplyDelete
  12. Bestnya anak belanja makan...& good luck utk Dania ..

    ReplyDelete
  13. semoga dania sentiasa dimurahkan rezeki. cantik gak tempat dan makanan pun nampak macam menarik

    ReplyDelete
  14. Semoga Dania sentiasa dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan.

    ReplyDelete
  15. Sedap dan murah dah bagi saya menu tu. All the best Dania for SPM result

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah.. Happynya Dania belanja mama atuk dan uwan makan dengan duit titik peluh kerja.. :)

    ReplyDelete
  17. wah seronoknya dpt belanja anak tersayang.. dania mmg baik orgnya ingat mak dan nenek atuknya.. belajar dulu kerja dari bawah insya allah boleh bawa diri kerja lebih hebat

    ReplyDelete
  18. Alhamdulilah, murah rezeki ania belanja makan orang tua..

    ReplyDelete
  19. arwah mama dulu masa ammi & arwah Ina (kawan baik) belanja dia gaji pertama kerja kat Pizza Hut lepas SPM tu, kat kedai juga dia menangis beriya-iya.

    ehhhh paham ke ayat ammi ni?? ammi pun rasa berpusing-pusing (nampak nau anak Indianya kat sini ahaksss)

    ReplyDelete
  20. alhamduliah murah rezeki Dania sekeluarga... eh esok result SPM kan... debo tak tu?

    ReplyDelete
  21. semoga Dania dapat result yang cantik nanti. Insha Allah doa mama dan keluarga akan sentiasa mengiringi

    ReplyDelete
  22. Bestnya.. belanjakan duit gaji pertama untuk family tersayang. Alhamdulillah.. Moga Dania terus dilimpahkan rezeki dan kejayaan. Amin!

    ReplyDelete
  23. Bagus tu. Rezeki dikongsi bersama.

    ReplyDelete
  24. murah rezeki dania :)
    alhamdulillah...
    sesedap lauk yg di order.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah