Saturday, June 4, 2022

Terbang RM110 Kerana Tikus....

Assalamualaikum..

Hi korang...

Pening la unifi line SA kat rumah ni x pernah problem tetiba problem plak..blinking  dari pagi tadi appear kaler merah tu ha...dh buat troubleshoot 3 kali pun x ok..

Menyirap betul SA ni ha..terus call mamat yang arrange kan Unifi ni tahun lepas..terus dia buatkan report..syukur td diorang dah call dan kejap lagi hantar technician  untuk check...harap ok la hari ni sebab SA nak buat kerja ni...esok nak booked tiket flight boss...haih...macam macam hal la...

Datang adik technician  Unifi...check punya check sekali tikus gigit daaaa....mak aiiiii....sakitnya hati kiter....tepi rumah ni mmg Pak Zain suka letak kotak gabus simpan barang mancing la..apa segala benda la..adik technician  ni cakap x guna repair kak kalau kat tepi ni masih simpan barang mcm ni..kena buang..kalau x bua g selagi tu tikus gigit...selagi tu akak kuar duit repair ....terus SA jeling Pak Zain....dia tau la tu signal SA..terus dia buang..now dh kosong depan tu...yeayy..bleh la letak pokok bunga lepas ni...hahaha....



Blinking merah dari pagi td...


Report dh submit


Adik technician datang


Repair process...

Harapan SA kan...lepas ni xde la.masalah wire kena gigit tikus lagi...SA kena charge RM110 untuk semua repairing cost ni...geram jer rasa hati tau...SA siap nampak td tikus besar2 selamatkan diri...tikus ni plak jenis berdendam kan...sekor mati kita bunuh..dia akan balas dendam...

Now SA tengah tunggu la adik unifi ni settlekan keja dia...harap Pak Zain x simpan lagj la ntah pape barang kat tepi rumah ni...semoga xde dah masalah tikus lagi..dan xde lagi masalah wire kena gigit.....

Update : wayar baru dan casing dah pasang tapi lain plak masalah timbul...rupanya DP Box unifi belakang rumah pun problem..x function...tepuk dahi SA...dh la esok SA nak kena guna internet dari pagi sampai petang....kalau x ok gak dan team unifi yg handle DP Box tu x dtg gak...esok nampaknya SA kena la pi lepak kat Starbuck..kena la SA buat keja kat situ....haihhh...ghisau dibuatnya.....


8 comments:

  1. Tikus ni memang haiwan perosak.
    Bela kucing kampung sekor SA biar tikus segan sikit

    ReplyDelete
  2. Semoga dipermudahkan urusan, Kak SA.

    ReplyDelete
  3. Pening kan bila ada tikus kat rumah. Rumah naniey ni hari tu nampak cencorot .. Sampai skrg x jmpe kat mane dia. Ada bunyi tapi x thu kat mane. Risau...

    ReplyDelete
  4. tikus ni mmg bwk banyak masalah..huhu

    ReplyDelete
  5. dulu mesin basuh kami kena gigit jugak kak.. ngam2 kat kabel pengering

    ReplyDelete
  6. Haiwan perosak, sabor je la, SA.
    Saya punya line fiber maxis di rumah pun pernah putus, sebab beruk dok meniti atas tu. Haha...

    ReplyDelete
  7. lepas satu-satu pulak ye...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah