Friday, June 10, 2022

Kisah Rabu Sebelum Tonsil Bengkak

 Asalammualaikum...

Hi korang...

SA masih demam...masih x larat sakit- sakit badan tapi dah getting better. Cuma masih x boleh makan makanan pejal..kena makan bubur...bila makan bubur korang faham aje la kan...memang tak kenyang la...x sama macam makan nasi...tekak SA luka skit kot...sebab tu sakit bila nak menelan. Doctor masih lagi suggest untuk SA remove tonsil...cumanya SA ni penakut...masih bertahan...nanti la SA cari second opinion...

SA update blog kalau takde gambar macam x lengkap kan...hehehe....so SA update la apa yang ada dalam handphone SA..oh ye..gambar- gambar ni dari hp baru Samsung Galaxy A33. Okey la gambar dia cantik...cuma SA sedang slowly adapt to the new phone. Cumanya email company x leh setup kat hp Samsung ni...x tau apsal..dah 2 kali budak IT cuba buat...pelik plak dah kenapa x leh buat...satu hal plak nanti...x kn tiap kali nak tengok email kena bukak laptop..jenuh la...



Sarapan pagi Rabu beli Latte kat FM aje...suka cawan dia tu katanya baru punya...


Then beli sandwich kat Mynews.com dan FM gak...


Cubaan amik selfie guna hp baru....ok la kan...kena setting lagi untuk cahaya dan sebagainya....


Hari ni Jumaat. SA masih berehat di rumah...pagi tadi SA pergi klinik mintak sambung MC, dapat lagi sebotol ubat batuk yang buat SA lalok...now rasanya memang dah tak leh nak tido...ngantuk macam mana pun tetap tak leh nak tido...semua ubat doktor bagi memang mengantuk...bila makan ubat jenis macam ni badan akan sakit- sakit kan....itu yang buat SA x larat...tapai nak buat macam mana...ubat kena habiskan...especially antibiotics....

Ok la esok kita sambung lagi citer lain plak...harap esok SA makin sihat hendaknya....rasa macam nak sarapan kat luar...tapi tekak masih x sihat..


6 comments:

  1. Saya dlu almost every month kena.. Sampai ganggu orestasi kerja la... Dr time bajar lagi dah teruk tonsils saya.. Last2 buang... Legaaaa

    ReplyDelete
  2. Semoga cepat sembuh..
    Sekarang ni cuaca duk panas.. kejap hujan kejap panas sampai kita pun jadi tak sihat

    ReplyDelete
  3. Clear kamera tepon baru ni..cantik la..:)

    ReplyDelete
  4. jahat tonsil ni.. semoga cepat sihat kak

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah