Tuesday, June 28, 2022

Cubaan Buat Kuih Bakar Menjadi...

Assalamualaikum...

Hi korang...

Semalam senyap sunyi je kan...semalam melantak tido, makan ubat...tido...makan ubat...tido....seksa batuk teruk ni...stress SA dibuatnya...hari ni rasa okey skit...terus tekak ni rasa nak makan macam-macam...

Hari tu teringin nak makan kuih bakar...kuih bakar pandan tu...ada orang jual kat area Zemart ni tp kuih bakar labu..SA plak x makan labu...then hari ni berpandukan video kat reels ke kat Tik Tok ntah SA cuba buat...tengok cara senang je....

Dengan masih batuk...dengan hidung tersumbat...dengan badan lemah x bermaya...demi sebuah keinginan...SA merajinkan diri buat dari A-Z



Masa SA masukkan dalam oven


Masa nak masak dh.. SA bakar guna oven je 180°c selama 1 jam 15 minit...sebab nak dapatkan kesan bakar dia tu...


Wangi oiiii seluruh rumah...agaknya jiran depan belakang pun bau wangi daun pandan...bahan semua memang dh ada kat rumah...daun pandan menimbun tu Pak Zain tanam kan..so...apa lagi..kita kasi panas enjin la

Seronok buat kuih ni bila menjadi kan..

Esok SA start kerja....doakan la untuk SA agar semua ok...Harap2  xde masalah dengan batuk SA esok....


11 comments:

  1. Memang seronok sangat kalau kuih yang kita buat menjadi dengan jayanya.
    Semoga SA terus sihat sepenuhnya.

    ReplyDelete
  2. Nampak sedap tu.. pandai KakSA buat..
    Makan panas2 lagi sedap.rasa rangup n lembut
    Semoga KakSA sihat bila masuk kerja nnt

    ReplyDelete
  3. wah... rajin nya, dengan tak sihat boleh buat kuih. hehehe

    ReplyDelete
  4. ok kita x minat sangat kuih bakar ni... tak suka bau bijan tu heheh

    ReplyDelete
  5. Share resipi pleaseeeeeee kak. Suka juga makan kuih ni. Arwah Ibu dulu suka buat, tapi tak sempat nak minta resipi haha

    ReplyDelete
  6. wah...menjadi..kalau buat kuih ni bila menjadi mmg rasa seronok sangat. semangat nak buat selalu..hehe...

    ReplyDelete
  7. uishh elok sungguh kejadiannya kak!

    ReplyDelete
  8. Tiba-tiba terasa nak makan kuih bakar pula.

    ReplyDelete
  9. kesukaan ammi ni..
    kalau gi kenduri kahwin biasa ada kuih ni confirm 2-3 potong ammi ambik buat muka tak malu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah