Thursday, August 3, 2017

Cekodok Bawang Cicah Sardin Sarapan Hari Ini...

Hi korang..
Jangan kecam SA ye...hehehe..SA terlupa tanpa sengaja la..sarapan pagi tadi tapi publish petang plak..alaaa apa ada hal..sarapan mcm ni sesuai jugak untuk juadah minum petang kan...nampak kawan update kat ig cucur bawang..cucur? sama la tu..orang kampung macam SA memang pangil cekodok..ada gak yang sebut jejemput bawang...macam- macam nama ada..juadah paling senang nak sediakan tapi ada jer yang tak tau buat..dulu masa SA nyer housemate x tau buat...dah ajar macam mana nak bancuh baru dia tau bukan susah pun..


Abaikan warna dia sebab api terbesar plak pagi tadi..

cicah sambal sardin pedas berdesing....sebekas kecik SA bawak x cukup makan sorang...alahai....


Lama x makan cekodok ni..kalau kat rumah Seremban abah selalu buat untuk sarapan pagi...ye..abah SA jadi suri rumah sejak mak sakit..kalau weekend SA balik memang abah rileks lebih la..SA x bagi dia buat kerja..adakala dia boring dia buat gak kerja...kemaskan dapur ke atau pi memancing...itu la abah SA x leh duduk diam..
Cekodok ni nak lagi sedap letak kucai..kalau letak kucai x perlu letak ikan bilis atau bawang..biar kucai semata..kucai tau tak?korang gugel la sendiri..tak rajin plak SA...well kalau cekodok bawang boleh jer letak bawang semata2 atau ikan bilis..nak lagi sedap dan aummm....letak la cili api...huyooo....berpeluh2 makan tau...betul tak?

Siapa biasa buat cekodok?


19 comments:

  1. Sedap cucur bawang ni .. boleh buat sarapan tak pun minum ptg kn ..ccl selalu cicah sos cili

    ReplyDelete
  2. haaa...dapat idea untuk breakfast esok ni....

    ReplyDelete
  3. Cekodok bawang mkn pernh tp buat xpernah hehe

    ReplyDelete
  4. Malam sambil tengok tv layan bola pun sedap... ada pulak kopi panas... terbaik...

    ReplyDelete
  5. dah lama xwat cekodok...besok nak wat la hihi

    ReplyDelete
  6. Saya suka gak sarapan jemput2..jemput2 bilis plg suka

    ReplyDelete
  7. erm...sdpnya sis. fevret gak ni jemput2 cicah sardin.

    ReplyDelete
  8. Sedap kan SA sesekali makan Cucur Bawang nie.. kalau Kak Sue rajin suka buat sos campur cili padi, bawang putih pastu gula sikit, tumbuk.. gaul dengan cili sos sedap tau..

    ReplyDelete
  9. Sedapnya cekodok makan panas-panas cicah sambal sardin pulak tu, bagi pakej sekali air kopi secawan ;)

    ReplyDelete
  10. husband saya terer buat cekodok.
    saya tak reti hehe

    ReplyDelete
  11. Lama dah tak buat cekodoh buatan sendiri.. asyik dok makan yang adabi jerk.. ekekek..

    ReplyDelete
  12. kucai kalau goreng dengan taugeh sedap sgt..:)

    ReplyDelete
  13. Makan time hujan ni memang sedap

    ReplyDelete
  14. makan macam ni ja pun sedap..

    ReplyDelete
  15. ya tuhannnn. ya allah rasa berdosa lagi sekali kalau esok x goreng cekodok!
    Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah