Monday, August 14, 2017

Apabila Anak Dara Dah Pandai Posing

Hi korang...

Apa khabar? Sihat? SA dah 3 hari dilanda migrain..malas nak layan sangat tetap pi kerja macam biasa..weekend SA di Puchong..takde la citer best cuma lepak ngan family kat umah adik bongsu..kebetulan adik bongsu outstation so kesian ngan Baby Taufiq. Mak Abah pun x berapa sihat..so SA pi la umah adik tolong apa yang patut...seronok melayan si kecik Taufiq tu dan si cheeky Dida....kakak Dania pun ada..tapi biasa la dia..dah anak dara ni mana nak layan adik2...asyik nak gaduh je..kuat mengusik Dida pun ye gak..kejap2 Dida dah terjerit dah....

Ini cerita awal bulan lepas...bawak Dania jenjalan kat Palm Mall...lepak jap kat Tealive Palm Mall dan beli donut JCO..mana ntah gambar donut tu..cantik interior dalam Tealive ni...bukan macam kat KL Sentral cuma lot kecil je..yang kat Palm Mall ni besar shoplot dia..siap ada tempat lepak...sementara tunggu air yang kami order siap..layankan kakak Dania bergambar..Acu pun ada masa ni...sebab tu air ada 3....


Air mama yang tengah- tengah..biasa la mama dan passion fruit mana bleh berpisah..yang dua tu choc apa ntah dah lupa...


Berdua lebih baik ke bertiga lebih baik?


Pose ala- ala kaver album...


pose kedua


pose ketiga - macam nak cari gaduh


pose keempat - manis skit..


Pose kelima - senyum terpaksa


Pose keenam - mama candid


pose ketujuh - pose muka boring...


Bab posing bagi kat dia...ikut sapa la ni.....

Sebenarnya melayan dia kejap aje..belikan toiletteries dia...pencuci muka, segala mak nenek la yang dah habis...bukan main mengada jauh sampai ke Palm Mall..sebenarnya lebih melayan Acu nak pi baby fair...terbang jugak la mama seratus lebih beli barang- barang dia...kalau body wash banyak giler lagi hasil blogging mama dapat Shokubutsu 2 kotak besar tahun lepas..tak habis2 lagi...so dah jimat kat situ...

Betul ke SA dah ada anak dara ni?

Ye betul...tolong la percaya...anak dara SA tu dah umur 13 tahun dah pun...umur kecik..tapi badan je besar tinggi...kalau berdiri sebelah SA memang dah sama tinggi...kami share semua benda sesama, shopping sesama, travel sesama...sekarang dia dah start share feeling dia...bab ni SA memang kena kuat..tak boleh nak cengeng dan sedih..SA kena kuat depan dia..bukan hipokrit..tapi kalau takde positif verb dari mama...apa jadi kat anak pulak kan...semoga dugaan yang kami tempuhi akan berakhir dengan pelangi yang indah...sampai mati mama sayang kakak Dania....tiada apa yang boleh pisahkan kakak dan mama..i'll do the best for you..until my last breathe..


22 comments:

  1. kalo kuar org ingat adik & kakak...besar dh anakdara SA

    ReplyDelete
  2. Besar dh dia erk kak SA. Tabah dan kuat kak SA besarkan dia. Skrg ni dialah kwn dialah ank. Semoga dania membesar menjadi ank yg solehah.

    ReplyDelete
  3. comel.. hihi.. esok2 jadi media influencer pulak hehe

    ReplyDelete
  4. Cantik dania kak.

    Kalau orang x tau org ingat adik beradik dah akak dgn dania. Sama cantik. :)

    ReplyDelete
  5. Syok kak SA ada anak pompuan biar jadi kawan baik kita. Miza tengah train cik qilah nak bagi jd BFF, sweet la muka dania ne

    ReplyDelete
  6. comelnyaaa diaaa. cntik! btw jaga diri ya kak.. kesian kak migrain..

    ReplyDelete
  7. comel la anak dara SA ni....dah boleh jadi kawan rapat dah ni

    ReplyDelete
  8. mesti ikut mak dia kan..hihihihi, comel anak dara akak

    ReplyDelete
  9. SA dan Dania saling memerlukan dan saling menjadi tulang belakang satu sama lain.

    ReplyDelete
  10. cantiknya anak SA ni....like mother like daughter

    ReplyDelete
  11. Lawa anak dara ni. Moga dijauhkan dari anasir2 jahat.

    ReplyDelete
  12. makin cantik dan manis anak dara ko ni nok...dulu zaman aku mula2 blogging tgk dia kecik je lagi...

    tak lama lagi dapat menantu dah ko...hehehe...
    tapi ko pun tak nampak mcm ada anak dara je...macam ko pun masih anak dara lagi...

    ReplyDelete
  13. Dah besar anak dara Kak SA comel macam mama dia 😘

    ReplyDelete
  14. Anak dara & posing, berpisah tiada..haha

    ReplyDelete
  15. Lawa anak kak SA.macam kak SA jugak.

    ReplyDelete
  16. sebak baca perenggan akhir tu kak SA :'(
    semoga Allah lindungi dan permudahkan perjalanan kalian berdua.. Aamiin..

    kak SA kuat..! yeeehaaaaaa..

    :)

    ...

    ReplyDelete
  17. Anak akak ikut akak la pandai posing

    ReplyDelete
  18. terimakasih atas informasinya, jangan lupa kunjungi link kami
    di https://goo.gl/H1aMqm

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah