Thursday, August 24, 2017

Syamsul Debat Buat Pekerja Tergeliat Rahang!!

CERAMAH CAKNA IBU BAPA , ANAK- ANAK BERJAYA OLEH SYAMSUL DEBAT

Hi korang...

Setelah setahun lebih menunggu akhirnya pinangan pihak Malakoff di terima juga oleh Syamsul Debat iaitu salah seorang penceramah popular masa kini...pemilik nama Syamsul Amri Ismail ini merupakan penceramah TV Alhijrah dan sangat popular..susah nak dapatkan jadual beliau memandangkan sepanjang tahun ni dan tahun depan dah penuh...huiiiii....masyuk la Syamsul Debat. Sapa tak kenal beliau kan> satu- satunya penceramah yang mengutamakan loghat NS dalam setiap ceramahnya...trademark la tu....apapun kami semua terhibur dan dapat berkongsi ilmu sepanjang ceramah berlangsung..hilang segala stress..ketawa sampai tergeliat rahang....


Permulaan entry SA letak gambar sopan sikit...nanti korang tengok la selepas gambar yang ni...tak pernah SA nyer gambar buruk macam tu sekali dalam fanpage penceramah popular plak tu...


inilah dia Syamsul Debat...bukan ustaz la dia ni...dia penceramah dan popular dalam rancangan di TV Al Hijrah...SA selalu ikuti ceramah beliau melalui youtube...memang best...walau diselitkan jenaka tetapi penuh ilmu yang berguna. Bagi SA bagus ceramah macam ni sebab senang faham dan diterima ramai..tak mustahil Syamsul Debat diminati ramai dan mempunyai pengikut...


erk...malu plak tepek gambar ni semua...


ni ok lagi ni...blom klimaks...tp ada yng ekstrem dah tergelak..


Ok SA masih bleh cover lagi


Syamsul Debat dengan macam- macam idea yang buat kami semua pecah perut...


Okey ni dah aksi luar biasa dh


Ya allah...sakit perut gelak


gelak ketawa sampai mengalir air mata


Apa sahaja la yang digelakkan tu haaa


okey maintain balik..


khusyuk nampaknya


SA berjaya kaver line...tapi kawan sebelah tu.....


Tak sudah lagi ke Syamsul Debat?


Okey last group photo....


terima kasih Syamsul Debat...anda menjadikan hari kami semua havoc....


Sesungguhnya SA dan semua staff Malakoff terhibur dan kami dapat ilmu baru semasa ceramah ini berlangsung..korang kalau nak jemput Syamsul Debat ceramah kat office korang..boleh la start booked seawal dari sekarang..tak tau la schedule dia macam mana tapi setau SA memang penuh..office SA pun tunggu setahun nak dapatkan beliau...hebat kan?


Gambar- gambar dari FB official Syamsul Debat..

Ada ke gambar SA yang teruk dalam ni....korang pi la tengok...memang ada kot..merah2 muka gelak..haih...jahat tau photographer official Syamsul Debat ni....malu satu Malaysia tengok oiiiii.......

27 comments:

  1. miza pun suka dengar ceramat Syamsul Debat dari youtube. yang penting enjoy dan penuh isi

    ReplyDelete
  2. Syamsul debat pandai buat lawak tapi dia relaks je tak gelak.

    ReplyDelete
  3. Memang best dia ni, pandai buat kelakar

    ReplyDelete
  4. hahaha kak SA kalo tgk video dia pun dah pecah rahang pipi kahkahkah..

    ReplyDelete
  5. Rezeki...santai tapi padu...suka dengar ceramah beliau.

    ReplyDelete
  6. Seronoknya kak SA. Dapat dengar ceramah & jumpa dengan dia depan depan :)

    ReplyDelete
  7. nak tunggu yang jadi Pilot ke Kapten nak pergi haji tu...tadi tengok pun dah gelak2.

    ReplyDelete
  8. Everyone looks entertained with his speech. Looks like he is indeed a great speaker.

    ReplyDelete
  9. nampak macam SA terhibur betul kan, teringin pulak nak dgr ceramah dia

    ReplyDelete
  10. Ceramah dia memang best. Aten selalu tengok dekat youtube. Masih tak berkesempatan dengar live. Untungnya!

    ReplyDelete
  11. seronokkan sesekali dengar ceramah mcm ni.. lagi seronok dapat penceramah yang hebat mcm syamsul debat ni..hehehe

    ReplyDelete
  12. Best sangat ceramah dia. Banyak pengisian yang dapat diperolehi

    ReplyDelete
  13. Tgok SA gelak sakan mesti best betoi ceramah yg diberi..nk dgr jugak lah nanti..hehehe

    ReplyDelete
  14. cantik tempat ni tapi ilmu yang di kolek tu lagi banyak bermakna bagus...

    ReplyDelete
  15. saya suka dengar ceramah ustad ni kak. Org nogori tu. kuek loghat eh. Hehehhe canyik n selesa tmpt ni.

    ReplyDelete
  16. Wahh bestya, shamsul debat ni kalau nak datang masjid pun kena ambil nombor giliran tau. Busy sokmo. Nasib baik ada youtube boleh tengok ceramah dia. Berdesing la telinga akak bilik dia bercakap. hahaha

    ReplyDelete
  17. Alahai... although I do not know the contents of his talk, I laughed just looking at the photos of you all laughing. Want to check out his YouTube lah.

    ReplyDelete
  18. macam best sangat je tu kak, kemain akak kita ni gelak :P
    onie tgk gambar pun dah tergelak, kalau la ada kat depan syamsul debat tu,pecah perut duk gelak tu,hehe

    ReplyDelete
  19. Sama la.. selalu layan di youtube dan facebook... Tapi isi kandungan lebih kurang sama je.. memang menghiburkan walaupun diselit dengan nasihat

    ReplyDelete
  20. bestnya SA!suka sangat dengar ceramah dia yang orang share kat facebook!hehe

    ReplyDelete
  21. wahhh enjoy sangat la ceramah ni......photo pun kelakar!

    ReplyDelete
  22. Syamsul Debat memang kelakar. Walaupun kelakar isi ceramah dia memang sampai ke hati.

    ReplyDelete
  23. must be very funny & motivated!
    can see from the photos

    ReplyDelete
  24. Belum berkesempatan mendengar syarahan Shamsul Debat ni...must be interesting.. akan cari n dgr
    cari

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah