Tuesday, August 1, 2017

Kedai Roti Bees Bakery Nu Sentral, June & July Birthday Celebration..

Hi korang,

Lambat bersiaran hari ni..sibuk sebab semalam SA cuti..well hari ni nak citer pasal sambutan birthday June & July babies last week..sambutan sederhana tapi meriah...seawal pagi SA dah tolong diorang set up majlis..simple je buat kat pantry opis..untuk kek kami beli kat kedai roti Bees Bakery kat NuSentral. Kalau korang perasan kdai ni yang pertama selepas escalator. Memang naik jer kedai tu sure jumpa kedai roti ni dulu...roti dia semua best..termasuk kek. Dah la sedap murah pulak tu kalau compare denga  kedai kek tutttt tu..jangan sebut kang kena saman sebab compare..hehehe..pokok pangkal ikut selera dan kewangan amasing- masing. kalau nak sedap betul bleh la ke kedai kek tutttt tu...kalau bajet rendah boleh la beli kat kedai ni..SA selalu je beli roti kat sini sebab kena dengan selera SA. Roti red bean dia sodap....

Jom SA bawak korang jalan- jalan kat sini


Pemandangan dari luar.. dah naik escalator sure nampak kedai ni...


Menarik kan?


Antara kek yang ada


Kepelbagaian Roti yang ada flavour


Bun


Sausage roll


Read bean dan hokaido bun...red bean tu sedap tau..nanti nak beli roti kelapa plak..


Pose kat dalam kedai kedai kek ni..sementara tunggu kek siap 


Ingat Bees Bakery..ingat roti dan bun dia yang sangat sedap


Tiramisu kek untuk June Babies


Blackforest Cake untuk July Babies


Leka boss kecik makan nasi ayam


Birthday boy July..big boss pun tengah khusyuk makan nasi ayam


Sedap nasi ayam ni...semua focus betul


Menarik tak?tengok gambar ni terus lapar perut..aduhai..


watak sampingan untuk Nasi Ayam


Nasi ayam pun dah naik harga sekarang RM6.00 satu pack ni ha....ayam mahal kot?


Masa SA dan kawan- kawan pi CM ari tu sebenarnya pi tempah benda ni ha...potrait big boss version cartoon. Kalau real potrait mahal beratus2..kalau buat version komik dan guna marker pen jer murah..bawah RM100 bleh dapat dah...murah kan?Korang kalau nak buat macam ni boleh terjah CM


Sebiji tak?



Semua birthday boy & girls akan dapat sorang satu kad birthday...yang ni SA punya...comel kan?


wish dari kawan2 opis...comel jer...


Next celebration will be August & September babies plak...Memang every month ada sambutan..kalau tak ramai just buat bulan tu jugak..kalau ramai kena combine...bila macam ni sesekali bagus untuk merapatkan silaturrahim..adakala tak jumpa kan..bila semua ada baru bleh gather ramai2 dan meriah kan...tak jumpa maksud SA ada yang oversea trip, meeting, training dan outstation...so jarang dapat jumpa...next nak focus untuk August & September Celebration plak...Banyak collection besar la celebrationnyaaa....

11 comments:

  1. biarla sambutan simple mcmni lg seronok lah SA.. suke tang yg kad bday tuh... semua ada bg wish lg bermakna

    geramnya bila SA tayang satu2 roti tuh, mengiurkan, harga pun mmg berpatutan sgt...
    nampak gebu gitu... dpt lak mkn time lapo cicah kopi o panas perkkkkh

    ReplyDelete
  2. sedapnyaaa kek tu SA.. busyra mmg sukaaa tngok gmbar mkanan.. hehe

    ReplyDelete
  3. Auni perati je nasi ayam tu. Macam sedap sangat je rupanya..

    ReplyDelete
  4. Wah happening nya sambutan birthday kt opis sa

    ReplyDelete
  5. RM6.00 harga nasi ayam tu, kira murah lagi la... Kat area Shah Alam, Nasi Ayam pun dah RM7.00... Makan meggie sekarang nie pun dah RM7.50-RM9.00 kalau ada telur... Mmm... kesian kan kita...

    ReplyDelete
  6. Walaupun sambutan sederhana tetapi tetap meriah kak..Kek tuh adoiii...buat leleh air liur je

    ReplyDelete
  7. kami baru ni buat sambutan birthday Jun dan Julai juga.. merasa laa juga potong kek.. hehehe..

    ReplyDelete
  8. Bestnya ada sambutan bestday, dah pindah tempat keje ne opis tinggal bape ketui ja

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah