Monday, August 7, 2017

JJCM | Pekena Mee Bandung Udang Special Di Restoran Mee Bandung D'Muar Kajang

Mee Bandung Muar Sedap Di Kajang ( Belakang Tesco Kajang)

Hi korang...Amboi SA last week ber JJCM secara berhemah sangat dari KL - Kajang naik MRT...haaa...ko mampuuuu......SA mampu aje...gigih tau first time pi Kajang naik MRT turun kat Stesen Sungai Jernih..tengok waze memang dari stesen tu ke Restoran Mee Bandung D'Muar tu tak jauh..belakang Tesco Kajang and the best part is SA amik grabcar kena RM5 je...kelas tak? waze bawak SA pusing- pusing dan akhirnya sampailah ke Restoran tersebut... penat gelak tau...kenapa?rupanya Restoran Mee Bandung D'Muar tu jalan kaki je boleh sampai dan dekat sangat dari Stesen Sungai Jernih tu...kelakar tak?Tak apa lah kan sebab first time ke Kajang naik MRT...so lepas ni senang la kalau teringin nak makan kat sini lagi..senang je nak pi...tak yah pening fikir parking ke..jammed ke...

Jom tengok apa yang SA makan..for sure la Mee Bandung kan sebab restoran ni speciality dia Mee Bandung..so..SA order Mee Bandung Udang Special..Hambekkk....sekali sampai semangkuk bosar dengan 5-6 ekor udang saiz XL..dalam gambar x nampak plak size besar udang tu ha...tapi puas makan..tak puas sebab depa pi buang kepala udang...tak dapat nak sedut kepala udang macam selalu buat kat rumah..selain mee bandung SA order gak satay ayam diorang..10 cucuk..dan kuahnya adalah awesome...satay nyer pun...sangat puas hati...tersedap la...


Seksi kan...udang- udang tu...


Antara menu- menu special diorang...nampak menarik kan..tapi kami berdua pilih makan Mee Bandung..sebab rata- rata cakap mee bandung Muar diorang memang sodap...


Roti canai ada...nasi ayam penyet ada..pecel lele pun ada...eh..tengh makan mee bandung nampak plak ada menu kerang rebus...tapi next time la datang lagi...


ABC yang sangat- sangat sedap, cukup segala rasa dan watak- watak tambahan...

Hasil SA makan...settle...maknanya apa?


Mee Bandung Udang Special Murah Di Kajang ( Belakang Tesco Kajang)

Sedapppp dan Murah...Mee Bandung Special SA makan tu harga baru RM13...rasanya memang sedap memang puas hati..korang yang ada kat KL ni kalau pening kepala tak tau nak makan apa dan kat mana...cuba lah ke Restoran Mee Bandung D'Muar...landmark senang je..korang boleh jalan kaki dari Stesen MRT Sungai Jernih. Tak perlu nak bawak kereta bagai..restoran pun santai aje..selalu kalau nak makan Mee Bandung Muar SA akan ke rumah adik di Muar...la ni tak payah dah...kat Kajang pun ada..

korang kalau nak terjah boleh follow alamat ni..

Restoran Mee Bandung D'Muar Kajang
Address: Jalan Cheras, Kampung Sungai Kantan, 43000 Kajang, Selangor, Malaysia
Phone: +60 16-267 9156

Selamat Mencuba!!!

29 comments:

  1. sukanya makan mee bandung lagi-lagi yang kena dengan tekak..udang tu memang mengancam..apatah lagi abc..huwa..nangiss
    JanjiKita

    ReplyDelete
  2. hihihi..dh tau ni xde la repeate naik grabcar lg yea kak SA...my fav jg mee udang ni..

    ReplyDelete
  3. Wahh meriah udang tu kak sue.. ABC tu pun nampak sedap.. Adehh panas-panas pekena ABC syiokk ohh!!

    ReplyDelete
  4. uiiiii menggoda betul,dekat je ni kena ajak mr D ni..

    ReplyDelete
  5. Lepas ni dah tak payah nak ke muar cari mee bandung udang ni.kat sana pun dah ada...

    ReplyDelete
  6. Semuanya sedap2 tu..
    \mee bandung kegemaran saya.. :)

    ReplyDelete
  7. sedapnya mee bandung...arggghh..akak ni saje je kan..

    ReplyDelete
  8. Wah... Nmpk sedap.. kuat pon pekat..

    ReplyDelete
  9. meriahnya udang dia kalau cm makan dengan budak 2 ketui tu sure makan mee + kuah jew. Udang kena sapu. Tq share tempat makan best kak sa

    ReplyDelete
  10. tinggal kulit sjo... mmg sedap betul lah tu yek... ni kene try nih...
    sbb kadang kt kl nih payah nk dpt mee bandung yg sedap

    ReplyDelete
  11. Dah lama tak pekena mee bandung. Dulu mama auni rajin buat.

    ReplyDelete
  12. makna sedap lettew-- hee~ atie tak makan mee kuning, boleh tukar ke mihun tak ? mihun bandung.. sedap ke eh ?

    ReplyDelete
  13. apa ni SA.. sodap2 makanannyaaaa.. komponan dennn. hehe

    ReplyDelete
  14. Tpt fav saya ni kak.. dkt dgn rmah

    ReplyDelete
  15. sedap tu, dah lama tak makan mee bandung

    ReplyDelete
  16. pergh.. nampak sedap sangat mee bandung udang tu... ngences

    Ada risiko anemia ketika hamil? Vitamin Tingkatkan Hb ini boleh membantu ikhtiar anda

    ReplyDelete
  17. menarik tu..nampak best jer udang tu

    ReplyDelete
  18. Sedapnya SA,boleh lah bila free singgah ke sana nanti..

    ReplyDelete
  19. Waaa dapnyer mee bandung .. jom jom pakat2 ramai2 kita g makan sekali dnun nak hahaha

    ReplyDelete
  20. Mee bandjng tuh x kisah..yg sy kisah tuh abc..hehehe

    ReplyDelete
  21. lagi best kalau kak rizz datang muar! uyul bawak meh ahahah
    Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    ReplyDelete
  22. Mmmmm nampak sedap mee bandung nih, persekitaran pun bersih.. Lama benar tak ke Kajang atau KL sejak sibuk dengan kerja2 pejabat sampai skedul pun tunggang langgang.. huuu

    ReplyDelete
  23. wah feveret ni..padahal duk sebelah kajang ni je pun tak tahu..hihi

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah