Friday, August 4, 2017

Ranking Alexa Blog Suria Amanda


Hi korang...
Hari ni SA nak citer ranking alexa blog SA ...alhamdulillah dah menampakkan peningkatan...makin berkurang tu ha..hari tu check rank in Malaysia 20k lebih...so lepas ni kena rajin lagi untuk kecikkan lagi jumlah yang tertera tu..lagi kecik lagi bagus..bukan senang kerja tau..banyak effort nak kena diambil kira..SA sebenarnya jjarang nak tengok alexa ranking ni..tapi sesekali kena tengok untuk naikkan semangat blogging..almaklum lah..semangat adakala turun naik macam berat badan..suka suki jer kan...
Bila dah nampak ranking makin mengecik jumlahnya...masa tu semangat tu naik tinggi...dari sehari seketul entry jadi berketul2...SA nyer style masukkan aje dulu gambar2 dalam draft...ada masa terus create story...kalau vitamin M melanda at least dah ada gambar..just nak kerang ayat je..SA blogging bukan nak popular ye..selain dari cuba dapatkan pendapatan sampingan walau tak banyak SA buat kerana minat menulis..orang yang suka menulis ni jenis suka membaca..tak kisah la bahan bacaan dari segi apa pun...majalah, media elektronik, newspaper, novel dan banyak lagi..lagi satu rahsia kena banyak blogwalking...tinggalkan komen kat blog kawan- kawan...trust me..once dah buat sure ranking akan berganjak...cuba la buat...

Selamat mencuba..cabar diri anda...

13 comments:

  1. Ana sejak tukar domain bukan tggi lagi ranking dia kak. Kena usaha lebih tp sehari mampu satu entri je. Hehe

    ReplyDelete
  2. Tahniah kak Sa. Betui bila vitamin M melanda astaga.

    ReplyDelete
  3. tahniah SA..keep on blogging.. :)

    ReplyDelete
  4. Chayok2 kak sue.. nanti pasti lagik tinggi rank ni.. Teruskan usaha.. Luaskan kuasamu.. cewaahh..

    ReplyDelete
  5. terbaiklah kak suria..semoga istiqamah berblogging sampai jadi top ten malaysia..gogo

    ReplyDelete
  6. Saya dah lama tak check ranking Alexa..

    ReplyDelete
  7. Tahniah Kak SA. Kita jauh lagi nak kejar

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah