Thursday, August 24, 2017

Hanya Weekend Masa Untuk Keluarga.....

Hi korang...

SA ni kan weekend mommy...saat yang paling bahagia time weekend la..sebab weekend la SA gunakan masa sepenuhnya dengan family..especially anak- anak (Anak+ Anak buah) SA yang macam-macam perangai tu ha...so Ahad lepas..selepas SA siapkan bahan- bahan nak masak untuk bisnes kecik SA tu...keluar sekejap sebab temankan diorang ni ha...si mommy Dida nak beli puting susu..ye...Dida tu nampak je dah besar tapi umur baru 3 tahun...masih menyusu dan masih pakai pampers..geram aje..ntah bila nak diapers free pun tak tau...menyusu tu dah kurang dah sebab dia jenis kuat makan..tengok badan la kan...setiap Jumaat sure dia tido kat rumah SA..sampai Ahad..so puas la main- main ngan dia..ngan loyar buruk dia tu...Kakak Dania plak kerjanya asyik memerap je dalam bilik...Anak dara kan....

Ahad lepas pi la kami 4 beranak ke Parkson Seremban Prima...jalan - jalan...hang out....senang bawak Dida ni sebab tak banyak ragam...cuma semua benda dia nampak semua dia nak beli masa masuk D.I.Y...Jom tengok gambar yang SA sempat snap..


Comel tak saya?


Masa ni tak senyum


Aik macam tak ready


Alaaa...tutup mata plak


Pesen dia amik gambar sekarang..tak pandang kamera


Stress tengok gamba ni sebab ada photobomb...siap picit jerawat lagi Baiyya tu ha.....


Tiramisu cake request by Dida..beli kat Harold's Bread Bakery


Satu untuk Dida, Satu untuk kakak Dania...suka sangat ngan tiramisu cake..dia yang pilih sendiri tau...


Pas tu dia request lagi roti tisu...mommy dia cakap memang dah biasa kalau lepak kedai mamak dia mesti nak roti tisu...sabar jer la Dida...patut la demok.....


Masuk jer kereta terus pengsannnnnnnn........

Kepenatan dia berjalan...SA pangku plak tu...nauzubillahhhh...semangat badan dia buat SA sakit2 badan...lama gak la pangku dia...sedap jer dia tido..senang je..masuk kereta..on aircond terus x sampai 2 min dia lelap..

Kalau hari- hari dapat luang masa untuk anak- anak kan best, dapat tengok anak membesar depan mata kan...haih...sabar jer la SA...dah bahagian kau...kena la terima hakikat....

tapi takpe...hujung bulan ni dan bulan 9 banyak cuti kan..so boleh la spend time ngan diorang...

10 comments:

  1. dorang paham tu kak...jangan risau...ade bahagian akak nnt :)

    ReplyDelete
  2. alolo..suka tgk dida..comel sgt..:)

    ReplyDelete
  3. mmm.... agree with you... weekend masa untuk family... weeks day dah la sibuk keja, balik rumah pun dah penat... Masa yang ada pun amat terhad untuk bersama anak,,,

    ReplyDelete
  4. yes weekend dengan keluarga bahagianya

    ReplyDelete
  5. takpe kak, skrg ni musim cuti blh lepak lama2 ngn depa...

    grm la ngn si dida tuh, muke dia tu gebu rasa nk cbt pipi dia

    ReplyDelete
  6. Family bonding memang best, walau penat tapi beekualiti

    ReplyDelete
  7. Seronok kan kalau dapat luangkan masa dengan anak-anak nie.. Comel sangat Dida nie tau, akak pun geram tengok dia.. hahaha.. dah besar anak dara SA, cantik..

    ReplyDelete
  8. Hahaha...photobomb tuh yg kelakar. Betul kata akak weekend jela masa utk family. Hari kain sibuk dengan kerja.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah