Tuesday, August 22, 2017

Hidangan Sedap Nyonya Colours Dan Pulau Ketam Yong Tau Foo Mid Valley

Hi korang...

SA dan makanan memang tak dapat dipisahkan...sinonim sangatkan?hahaha...nasib la jadi food blogger lifestyle ni kan..banyak la pergi food hunting..tapi bukan free ye..ini sendiri pergi sendiri bayar sendiri makan..hehe memang la sendiri makan...sapa lagi nak makan kan..ni kejadian last week dimana hari malas membawa bekal..so SA dan kengkawan the powerpuff girls pi makan kat Nyonya Colours NuSentral...dah x tau nak makan apa dan kat mana kami selamba je terjah..janji makan..sedap ke tak sedap ke tolak ketepi...tapi pilihan memang tepat..sedap..harga pun reasonable..

Jom tengok gambar...sediakan tisu andai terliur...


Assam Laksa..ikan seketul besar..


Kuah pekat likat, cukup rasa cukup segala


Cendol with kacang merah


Bubur ayam..kawan punya


Bubur gandum pun kawan punya...

Jumaat tu plak kami ada hal pi Mid Valley..ada benda nak kena tempah dan settlekan within that time jugak...wah memang pucuk dicita la kan..SA plak memang nak pi makan Yong Tau Foo Pulau Ketam tu..kat sini ada set2..5pcs yong tau foo + air+ noodles = RM11.50...kira murah la..portion besar sebab YTF tu besar2 potongan dia..nak bagi kenyang SA amik set noodles, ada gak set nasi dan YTF yang ada sauce tu..cuma satu je la..diorang tak provide cili potong..kalau ada cili potong lagi best....


SA punya Yong Tau Foo


Masa nak balik singgah jap kat Bread Story...terjebak lagi beli bun- bun comel ni ha...memang jadi rebutan la..selain gambar teddy sebab dah tak banyak..ada yang gambar Spiderman tapi anak- anak SA ramai perempuan..so takkan nak amik spiderman kan...amik aje yang cute ni..seperti yang di jangka bila masukkan dalam ig adik2 SA nak jugak..dah lambat..sebab dah balik time tu...Dapat kat Dida dia pi makan mata, hidung, telinga...pas tu makan inti je...roti dia tinggalkan...bertuah nyer anak...geram jer tengok dia....

Haaa itu je la kisah foof hunting SA last week...makan jer kerja...ekceli berat badan pun dah naik ni...lemak dah banyak terkumpul...entah bila dapat turunkan berat badan ni...tadi check dah naik 1kg..Dah 55kg dah...huwaaaaaaaa.....nak kurus balik.......

13 comments:

  1. Biasanya di Mid Valley semuanya mahal. Tempat ada class gitu. Tapi jika nak makan sanggup bayar dan sambil itu nak merasainya.

    ReplyDelete
  2. Laksa tu nampak menarik sekali SA

    ReplyDelete
  3. comelnyaa bun tu. sayang benau nak makan.

    ReplyDelete
  4. Semua nampak sedap especially asam laksa tu. Nyum nyum

    ReplyDelete
  5. Cendol with kacang merah tu buat saya cair...

    ReplyDelete
  6. sedapnyaa..yg cendol tu mmg win..

    ReplyDelete
  7. terasa lapar balik prt ni walaupun tgri td lunch mkn nasi....

    ReplyDelete
  8. Semua nampak sedap, alahai comeinya bun tu sayang pulak nak makan

    ReplyDelete
  9. Uwaaaa.....bertabah baca entry nih sbb byk pic makanan..

    ReplyDelete
  10. memang terliur lah 😭 comelnya roti tu. mcm sayang je nak makan hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah