Tuesday, August 22, 2017

Menu Ikan Bilis Petai Laku Keras

Menu Dari Dapur Suriaamanda Laris

Hi korang...
Korang mesti dah tau kan SA jual lauk kat opis SA..siap ada grup whatsaap untuk order lagi...setiap minggu SA akan open order lain- lain menu ikut mana yang SA rasa selesa..dah dapat order dari 10 orang kawan- kawan SA...weekend SA balik beli bahan basah dan malamnya SA masak...selalunya masak hari Ahad malam la..esok pagi- pagi SA bawak pi opis macam biasa..

Minggu ni SA masak Ikan Bilis Goreng Cili Api Campur Petai...alhamdulillah laku keras...habis sebab memang dah amik order awal- awal...masak dengan kasih sayang katanya...hilang penat bila dapat pulangan semula dari hasil jualan....

Hasil meniaga makanan mampu jana pulangan lumayan

Kenapa SA decide jual lauk yang dah masak?Ikutkan kat office dah ramai meniaga macam- macam product..ada kuih, ada baju, ada kain dan macam- macam lagi..so SA decide jual lauk yang dah siap masak..senang..cuma SA tak jual hari- hari la..SA kan duduk rumah sewa, takde kelengkapan memasak yang boleh masak untuk jumlah yang banyak..sebab tu SA masak kat Seremban..semua kelengkapan ada kat rumah Seremban kan...


10 bekas yang dah diorder


Satu bekas ni SA jual RM17..ikan bilis dan petai memang banyak..puas makan..Abah SA la tu..niatkan sedekah jugak katanya..


Next menu insyaallah rendang campur..rendang daging campur paru...Esok baru SA buat announcement...kalau ada 10 order alhamdulillah rezeki SA la tu untuk tambah- tambah pendapatan sikit...SA hanya buka order kat kawan- kawan level SA je..belum buka kat level lain..SA x mampu nak bawak banyak2..korang doakan SA maju jaya ye...mana tau pencen nanti SA boleh meniaga kedai makan...

So next order Rendang campur....nanti next week SA update ye....

16 comments:

  1. semoga apa yang dicitakan tu dimakbulkan amin

    ReplyDelete
  2. sedapnya ikan bilis petai...krup krap la..

    ReplyDelete
  3. Bila nak dapat rasa air tangan kak sa ne. Semoga makin ramai lagi yang oder dengan kak sa

    ReplyDelete
  4. aduh...sedapnya....jauh la pulak kan...kalau dekat dah order dah....

    ReplyDelete
  5. SEMOGA TERCAPAI APA YANG AKAK IMPIKAN

    ReplyDelete
  6. petaiiiii dapnyerrrrrrrr..

    makan ngan nasik panas2,,.perghhhh

    ReplyDelete
  7. SA klu budak restoran ni bertemu pelanggan dtg.

    ReplyDelete
  8. InsyaAllah berkat minat dan kesungguhan SA boleh..

    ReplyDelete
  9. Ala..nasib ofis lain2 tempat..kalau tak, boleh order gak..hehe

    ReplyDelete
  10. ermm...sedapnya petaii..mesti pedas ni orang negeri 9 masak..good luck SA..semoga bisnes terus maju jay

    ReplyDelete
  11. Sedapnya makan dengan nasi panassss dah lama tak makan petai ni tsktsk teringin nya tengok gambar makanan.

    ReplyDelete
  12. naper la jauh SA keje klu tak tingin nk oder rendang tuh... msti sedap kan

    ReplyDelete
  13. Tengok je pun dah kecur ailioq kak SA. hehe

    ReplyDelete
  14. sedapnya 😋 ni kalau dekat dah lama order ni haha😋

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah