Friday, August 4, 2017

Terjebak Dengan Pinggan Mangkuk Viral Central Market

Hi korang....

Huwaaaaaaaa....SA terjebak hari ni...gara- gara temankan kawan..dan nak tengok tempat pinggan mangkuk viral ni...terus diri sendiri terjebak dengan pinggan mangkuk yang cantik ni..kalau la tak sabar tadi sure dah beratus habis dah ni...memang betul kena pegang sendiri pinggan mangkuk ni baru tau kualiti dan cantiknya..walaupun ianya pinggan mangkuk ceramik tapi memang cantik..siap ada yang boleh masukkan dalam microwave lagi..ada tag kat pinggan tu..pelbagai saiz ada tau..dari paling kecik sampai la paling besar...SA kalau boleh nak beli 1 corak jer tapi tu la..tak banyak tinggal dah...silap SA cuma hari ni decide pergi ngan kawan- kawan..patutnya elakkan pergi hari jumaat sebab punya la ramai kaum wanita yang pergi sini...so memang la tak dapat memilih kalau asyik berlaga punggung je...stresss mak tau......

Jom la tengok gambar yang sempat SA snap kat sini.....


Giler tak cantik...memang cantik..yang ni RM10 sebiji tapi tak besar sangat la...


Mangkuk2 pelbagai corak..campur2 so takdapat cari yang sama..kalau ada pun cuma 2 atau 3 biji..kalau dapat 6 biji yang sama baru cantik kan...


yang kuning tu cantik..tapi kalau beli yang kuning kang sama plak kaler ngan cat living hall umah SA...


Yang ni cantik..x ingat plak harga...


Dalam gambar nampak besar mangkuk ni..tapi hakikatnya kecik je..macam mangkuk makan bubur..


Mug..tak beli sebab tak menarik..


Haaa..pilih kak pilih...jangan tak pilih


Korang tengok..macam mana nak beli..nak masuk pun berlaga punggung...panas lagi walau hujan...


SA tak lepas masuk dalam tu....


Gigih tau pelancong nimemmilih..banyak gak dia beli sebab nak buat souvenir katanya


Okey dah pilih sila bayar cepat2 supaya tak beratur panjang....

SA memang tak puas hati...dapat beli 4 ketul yang harga RM15 je...SA habis RM60 kat situ...cuma still la x puas hati gak...nampak?syndrome mak- mak dah berjangkit ngan SA ni..tapi siyes..walau macam  mana pun korang tahan jiwa raga hati kalbu korang tu..bila dah sampai sini memang terjebak..Nasib takde mesin kredit card..kalau ada sure amik grab car hantar balik ke office...memang gilo la.....

Nah...tengok la apa yang SA grab tadi....


Pinggan panjang untuk letak kuih muih ke..ikan goreng ke apa ...


bowl dan mangkuk untuk lauk berkuah

ni rupa mangkuk tu..next kalau nak pi lagi SA nak cari lagi 5 ketul mangkuk ni...baru cantik...


Memang every month SA dan kawan- kawan habiskan masa kat sini la nanti...giler la..semua pinggan cantik2..tanya aunty tu tadi..bila restock lagi..next month kot tgok kalau yang dia bawak ni habis cepat..aku suruh dia banyakkan yang sama corak..dia kata ada la amoiiii.....tapi semua sudah habis orang beli ma.....kenapa aku beli pinggan ni? aku kan suka masak...bila amik gambar utk presentation kena la guna pinggan atau mangkuk yang lawa skit...hehehe...baru gambar jadi menarik kan..

Apapun..kami tetap nak repeat....tak kira...nak repeat jugak.......

Jadi PS?

No..no...SA x nak tanggung risiko....kang tak cantik SA kena kecam....tapi tadi memang ramai PS kot...siap bersila bagai tengah panas tu.. amik mangkuk..amik gambar..pas tu whatsaap...huiiiii gigih betul diorang.....

30 comments:

  1. Cantik... Tapi halal tak ni kak SA?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah halal, sebelum ni rumors yg china bone tu...its ceramic...

      Delete
  2. semuanya nampak cantik..mau rambang mata ni..tapi jauh la pulak

    ReplyDelete
  3. tu la ms viral aritu rmi update..suka tgk corak & colorful..tp kita tk la bli tgk kwn2 je update p bli

    ReplyDelete
  4. Yang corak klasik cantik. ai suka. btw, kenapa ada isu tak halal?

    ReplyDelete
  5. cantik-cantik semua..macam pingan mangkuk lama mak saya

    ReplyDelete
  6. comelnya mangkuk corak kucing rantai loceng tu...harga pun not bad

    ReplyDelete
  7. ramai mata. mohon ketetapan hati supaya miza tak terpengaruh huhu... kuat betul godaan mangkuk viral ne.

    ReplyDelete
  8. So cantik lah kak. Bukan main ramai org.

    ReplyDelete
  9. Bekenan pulak yang corak bunga tu...

    ReplyDelete
  10. alamakkk tergodanya ... cantik2 semuanya

    ReplyDelete
  11. Cantik tapi tak berani guna. Ada pulak artikel kata elok letak makanan sejuk je yang panas2 jangan.

    ReplyDelete
  12. Waduh...ramainya umat...

    Takpelah...mak guna piring percuma yang dapat dalam kotak sabun DAIA je... :)

    ReplyDelete
  13. Cantik cantik semuanyaava (:

    Blogwalking here from http://aimisyafiqah.blogspot.my/

    ReplyDelete
  14. Memang puas Hati dengan harganya Tu.. cantik design mangkuk semua

    ReplyDelete
  15. alamakkkkk cantiknyeeee.. untungnye org sana..

    ReplyDelete
  16. woww.. jue terbeli kat damansara centrepoint tu

    ReplyDelete
  17. Cantik la kak sa...tp kalau ada ank kecik mmg xlehla nk pegi kannn..

    ReplyDelete
  18. cantiknya pinggan panjang tu sis! Tak tahu lah pulak ada sale dekat CM

    ReplyDelete
  19. cantik2 semua. kalau echa beli mmg guna utk letak brg stationery huhuhu.

    ReplyDelete
  20. Hmm orang perempuan memang suka beli pingan mangkuk kan..

    ReplyDelete
  21. Cantik lahai. Kan lg cantik kalau beli yang banyk sama corak

    ReplyDelete
  22. cantik...banyak pilihan....tengok dari gambar ramai membeli

    ReplyDelete
  23. lawa-lawanya pinggan mangkuk dia.. kalau Eyda pun mau belek sakan nih, lepas tu tak tahu nak beli yang mana satu..

    ReplyDelete
  24. Serius saya tak tahu psl nih kak..baca entry akak bru tahu..pinggan mangkuk nih jual dekat mana kak...mcm nak gi jugak

    ReplyDelete
  25. lawa2 ye ...aritu g tp dh tutup kedainya...skrg dh bukak balik ke?

    ReplyDelete
  26. tapi katanya pinggan ni tak boleh pakai harian kan. kalau buat deco cun gila nih
    Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    ReplyDelete
  27. Beb I masih bertabah nii hahahahah. Usha aje korang pi and update tau. Godaan kuat

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah