Friday, August 11, 2017

Semua Tentang Makanan Dalam Diary Harian SA..

Hi korang,

Sorry la sekali lagi duk goda korang dengan gambar makanan yang rasanya SA blom share lagi kat sini..bukan tak nak share sebenarnya terlupa nak share..kebetulan semalam macam- macam plak nak kena settle kat opis..pas tu balik kerja dah sampai rumah penat..laptop rosak kan..x leh connect ngan broadband..terus blogging sekarang guna hp je...kesian kan..nak pi hantar repair takde plak masa...nanti la...bila- bila SA korbankan masa pi check apa yang x kena dengan laptop SA tu..So..kat bawah ni adalah masakan yang SA masak sendiri for sure dari last week nyer menu sampai la semalam nyer menu SA bawak bekal ke opis...hari- hari bawak bekal tapi takde la rajin nak update hari - hari...ye..SA akui SA sedang menerima Vit M.A.L.A.S...

Jom la tengok gambar..dah weekend kan mana tau korang buntu x tau nak amsak apa..dengan gambar2 kat bawah ni dapat plak ilham kan...



Udang goreng berlada, ( gaul udang ngan kunyit dan sikit garam, goreng separuh masak, cili api+ bawang putih dan merah tumbuk hancur, tumis baang dan masukkan udang pas tu masukkan sebiji bawang besar yang dah dihiris2...siap!!!


Sayur buncis goreng ( x yah la SA bg tau cane goreng sayur-pandai- pandai korang la)


Kerang rebus 1/2 kg ni SA makan sorang...


Ayam goreng berlada sos tiram..


Manisan Baklava Dari Bahrain kawan opis belanja, Sedap tp manis yg amat...


Lala Sweet sour yang sendu..cili kering x merah..x tau pesal..


Ikan keli masak lemak cili api campur asam limau kasturi...( yang ni resepi agak complicated,malas nak tulis..tapi macam mana korang baca resepi masak lemak cili api SA, sama jer konsep cuma dihujung2 nak masak tu korang letak air perahan limau dalam 5-6 biji. Dah siap..jadi dah...)

Okey dah...
Jangan kata SA tak payung eh...hahahaha...sorry buat korang terliur..memang saje buat terliur pun..saje SA berkongsi idea je..mana tau korang buntu tak tau nak masak apa weekend ni kan...SA dah bagi resepi mudah dah tu...

Selamat mencuba ye korang...

16 comments:

  1. Mak aii..btl2 menggoda ni😊

    ReplyDelete
  2. nangis anak tekak tengok gambar-gambar ni

    ReplyDelete
  3. Rajin SA bawak bekal hari-hari, jimat kan.. menu pun semua sedap-sedap..

    ReplyDelete
  4. Byk nya makanan.sedap2 pulak tu

    ReplyDelete
  5. menyesal baca entri ni. Dah terliur dah haha

    ReplyDelete
  6. sedapnya..rasa macam nak makan seafood la hari ni..:)

    ReplyDelete
  7. Mmmm... bab kerang dan lala tu, teman allergic sket... tapi kadang-kadang tu, belasah jugak...😆

    ReplyDelete
  8. buka blog jew nampak udang... adoi bila la boleh ganti pose ne

    ReplyDelete
  9. smuanya sedap2... cme ikan keli jer sy xske..

    ReplyDelete
  10. Seafood juga paling sedap. Kerang dah susah nak dapat sekarang.huhu

    ReplyDelete
  11. Keli masak lemak cili api tuh kannn..Ya Allahhhh...leleh ailio

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah