Tuesday, August 29, 2017

Lunch Yang Membahayakan Bagi Orang Jaga Badan

Nasi Goreng Daging ( Menu Bekal Utuk Sarapan)


Hi korang..

Habis la...rosak la diet SA...takde la makna nak maintain berat badan 55kg...kalau dah sarapan pagi je makan nasi goreng daging. Tak habis bekal tu bawak plak makan masa lunch tadi...panaskan plak ikan bilis berlada campur petai yang SA bawak dari Seremban semalam..panas kan suhu 3 minit...terus jadi garing..ya allah..garing sambal den...ah lantak la..janji sodap...layan betul makan kat pantry sorang- sorang...sebab tu SA cakap lunch hari ni bahaya untuk yang sedang jaga badan macam SA...
Aduhai....minggu depan ada jemputan untuk paid review...habislah baju yang nak pakai nanti...dah la ada Menteri plak event tu...sempat ke nak diet sikit ni...nak raya ni weyh..takkan nak diet...rugi la diet time raya...Dah la mak cakap raya ni nak buat rendang itik...itik dah beli 4 ekor...aduhaiiiii.....bila up gambar ni kan...ramai yang cakap SA kejam...ala...sesekali kejam takpe kot...bukan apa..next mana tau ada yang berkenan nak beli sambal ikan bilis petai SA..hahahaha...jahat..
SA ingat kan...nak jadikan sambal paru dan ikan bilis berlada petai ni sebagai speciality SA la..kalau bukak order kat kawan- kawan blog area KL yang boleh ambik dari SA kat KL Sentral ok tak? Tanya jer...mana la tau kalau ada yang nak....

12 comments:

  1. ahahaha..jahat makanan sedap ni kan..smlm kak ipar bg petai,,bleh la buat nii

    ReplyDelete
  2. Nape la sis SA nie jauh.. Kalau tak boleh order sambal petai ini.. Wargh!! Sedapnya makan dengan nasi.. Diet ke laut jawabnya..

    ReplyDelete
  3. nie bkn diet kak..ni tambah berat badan..hihi

    ReplyDelete
  4. ala....dahla hujan kat sini sa.....melting dah ni hihi

    ReplyDelete
  5. Hahaha.. sedap tu kak Sue... Mmg leh barai diet kalau dpt pekena lauk cenggini..

    ReplyDelete
  6. SA tgi tkpe, berat bertambah skit.. Yummm

    ReplyDelete
  7. Sambal petai, rendang itik mrmangbbuat PCL ngidam nih.. pepagi terus nak pi beli sarapan berat.

    ReplyDelete
  8. kawan baik betul petai n bilis ne

    ReplyDelete
  9. jangan diet kak raya raya ni rugiiii.. dapnye sup tulang =D

    ReplyDelete
  10. walaupun takmakan petai tapi terliur jugak haha msa raya mana boleh diet, rugi!!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah