Friday, August 25, 2017

Keropok Belinjau Fav SA!!

Hi korang..
Pernah makan keropok belinjau?SA memang suka keropok ni..tersuka masa pi Jakarta dulu..owner guest house hidangkan nasi goreng dengan keropok belinjau..sejak dari tu terus suka..kadang makan kat kedai-kedai Masakan Padang kat KL ni..memang best..pahit2 skit dan lemak..sedap especially makan ulam nasi...sampai x sedar habis nasi sepinggan..memang jahanam diet kak jah...berangan je la nak maintain 55kg...hari-hari makan sedap je..

Semalam SA beli lagi sebab ada kawan opis kirim...masa SA beli hari Rabu tu penuh seguni lagi tau..semalam dah tinggal suku guni je...mak aiii...memang ramai la peminatnya ni...


Versi yang belum di goreng

ini yang dah di goreng..abaikan yang terhangit tu sebab leka..hahaha..

Rasanya?

Pahit-pahit lemak..sedap...bahaya ni makan ngan nasi..tanpa sedar makan bertambah nanti...sekarang dah tahu nak beli kat mana..boleh la beli lagi nanti..kalau dah sedap kat tekak SA ni..memang menjadi kemestian buat stok la...boleh gak makan sambil2 tengok tv...sure sekejap jer habis...

Korang cuba la...sedap....

23 comments:

  1. Sedap keropok nie sebab rasa pahit-pahit lemak..

    ReplyDelete
  2. ni yang ada rasak lemak and pahit ek? Cici tak makan sangat. tapi kawan kawan opis semua suka. selalu dok beli and bawak kat opis.

    ReplyDelete
  3. Kegemaran PC....ketagih bila dah mula makan...selagi ada,,,selagi tulah ngunyah.

    ReplyDelete
  4. Mrs. A pun layan gak makan keropok belinjau ni.
    Memang kalau makan dengan nasi panas-panas sure makan bertambah.

    ReplyDelete
  5. Sedapnya belinja...lama dah juju tak rasa SA kepok ni...mmg popular juga kan

    ReplyDelete
  6. peberet dana jgk nih kak.... mmg layan ssh nk benti

    ReplyDelete
  7. keropok ni mmg sentiasa ada stok kat rumah sbb incek hubby suka. fav dia..kite layan jugak laa kadang2..hehehe

    ReplyDelete
  8. lina pun suka makan kopok ni...dah makan xleh stop hihi

    ReplyDelete
  9. Saya tak pernah makan keropok tu...

    ReplyDelete
  10. fav sy jugak ni..dan lebih sedap kalau cicah dgn sambal belacan...daun dan buah dia pun sodap..

    ReplyDelete
  11. penah makan sbb tokwan busyra org acheh.. hehe. rasa dia pahit2 skit. tp sedap cicah sos!

    ReplyDelete
  12. Sedap juga, lemak-lemak sikit rasanya kan SA :)

    ReplyDelete
  13. Kak Sue pun rasanya pernah rasa masa pergi rumah sedara.. sedap, suka lah jugak..

    ReplyDelete
  14. Dulu tak pandai makan, tapi husband suka so kita cubalah. Memang sedap, tak cukup sekeping, berkeping-keping jadinya.

    ReplyDelete
  15. memang wajib makan keropok ni kalau ke Jakarta. Sedap rangup.

    ReplyDelete
  16. Memang sedap, tapi rasanya jarang jumpa ada jual kat kedai...

    ReplyDelete
  17. Yeah!! Memang favourite LeYa jugak ni... A'ah..memang jahanam diet kalau dah mkn sedap-sedap je... Ni pun berat Leya dah naik... OMG!! hahaha...

    ReplyDelete
  18. sedapne leka makan sedar-sedar dah habis jew. Lemak jew rasa

    ReplyDelete
  19. Saya tak pernah makan lagi kak

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah