Friday, August 18, 2017

Hong Kong Snacks & Signature Milk Tea Dairy Tooth Sunway Pyramid

Hi korang!!!

Korang suka snacks tak?Selasa lepas SA berpeluang menikmati snacks di Dairy Tooth Sunway Pyramid.First time SA menikmati signature snacks egg puff dan juga signature milk tea yang sedap.Kebtulan orang pun tak berapa ramai...so SA dan kawan- kawan pun dengan selesa beratur dan order makanan dan staff pun sangat membantu sebab ini first time kami menikmati Hong Kong Style Egg Puff.Snacks yang tidak terlalu berat serta sangat sesuai dinikmati oleh pelbagai peringkat umur.

Makanan pun banyak pilihan termasuk minuman dan paling penting ianya tidak berapa manis. Manis sangat nanti tak sesuai untuk kesihatan kan?Kalau korang mencari snacks yang ringan dan unik untuk santai- santai boleh la berkunjung ke Dairy Tooth Sunway Pyramid. Mana la tahu kan korang nak tengok wayang ke dan rasa nak makan snacks yang ringan sebelum waktu tayangan korang boleh je cuba salah satu hidangan di Dairy Tooth. SA sangat- sangat rekomen Seaweed Egg Puffs yang crispy dan sedap sangat dan tak lupa DT Signature Hong Kong Milk Tea.

Jom ikut SA tengok gambar..


Pelbagai snacks, minuman dan makanan lain di sini..apa yang penting korang kena terjah..they have plenty variety of special taste snacks Hong Kong style.


SA di depan outlet Dairy Tooth Sunway Pyramid


Choc waffle sedang disediakan


Staff DT sedang masak seaweed egg puff


Antara snacks yang sempat SA rakamkan


Choc Egg Puff


DT Original Egg Puff


Waffle


The best Polo Bun


DT Signature Hong Kong Milk Tea ( Dari 14/8 - 27/8 harga Milk Tea adalah RM2 )



Antara minuman yang terdapat disini...dari kiri Mango Passion Fruit Juice, HK Style Cham, Ribena Lemon Juice, Salted Lemon..


SA dan DT Choc Egg Puff


Apa tunggu lagi korang?

Korang tak perlu terbang ke Hong Kong semata- mata nak menikmati the real Hong Kong style egg puff dan milk tea..Hong Kong kini di Malaysia...cepat murah dan sangat sedap. Sure puas hati..Dairy Tooth adalah pilihan yang tepat untuk korang yang inginkan sesuatu yang simple dan sedap..Konsep yang diketengahkan oleh Dairy Tooth mengimbau nostalgia keaslian masyarakat Hong Kong yang lama dengan tema Sweet Tooth Mouthful Bite. SA yakin konsep ini mendapat sambutan ramai memandangkan ramai peminat tegar zaman- zaman kegemilangan masyarakat cina lama Hong Kong. Rasa SA berada di zaman 1980an dimana drama- drama cina lama sedang popular di Malaysia.Tahniah kepada pihak Dairy Tooth yang berjaya mengimbau nostalgia Era Hong Kong lama dan diperkenalkan kepada generasi baru.

info lanjut tentang Dairy Tooth



Korang kena datang dan cuba tau.....

21 comments:

  1. baju Sa sama tema kalernya la..hehe

    ReplyDelete
  2. Makkk aiii terliur nya tengok huhu

    ReplyDelete
  3. Sedap sedap. Masa rasa egg puff seaweed tu mcm xckup pulak. heheheheh

    ReplyDelete
  4. bun tu sedap tak kan? macam best je

    ReplyDelete
  5. Semua nampak sedap lah kak. Nanti boleh lah ana terjah pula.

    ReplyDelete
  6. Hallamak sedapnye.. lama dh tak mkn wafer.. teringin pulak.. adusss

    ReplyDelete
  7. Tak pasti mana yang lebih manis.. menu tu atau kak SA.

    ReplyDelete
  8. Akak bahaya ni nt makyong ni teringin....hihi

    ReplyDelete
  9. untungla SA mkan sedap2 kan...tp body maintain jer....haishh jeles betul....melting la tengok waffle tu..

    ReplyDelete
  10. uiiii sedapnya
    nti bolehlah bukak branch kt penang plak kan

    ReplyDelete
  11. mama suka kalau air kurang manis mcm milktea tu. wah bolehlah cuba semua tu nampak sedap

    ReplyDelete
  12. Tak pernah mkn..
    Nmpk sedap tu SA..
    Nak cuba juga lah 😆

    ReplyDelete
  13. Sedapnya kak..rasa semua saya nak makan

    ReplyDelete
  14. Tiba2 rasa lapar pulak malam2 ni kak. Nampak sedap tu !

    ReplyDelete
  15. kenapa perlu busyra tengok entri ni time tngh malammm.. lapoooo :(

    ReplyDelete
  16. Uiii...sedap nampaknya. Leh masuk wishlists jjcm saya ni

    ReplyDelete
  17. Adoiiii tgk entry akak nih trus jd lapar balik

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah