Wednesday, August 2, 2017

Awas...Entry Bahaya, Risiko Membaca Tanggungjawab Sendiri...

Hi korang...

Saje jer letak tajuk macam tu...kira memang bahaya la entry ni sebab boleh mengakibatkan pelbagai risiko..Kalau tak percaya korang kena check bahagian komen nanti..hahahaha....tak ingat la ini gambar masa bila..elok kejung je entry ni tak publish sikit punya lama..terbiar je dalam draft...SA tau korang kalau bab makanan memang laju je kan...sampai blog SA ni dah jadi macam  blog makanan dah..hehehe..kalau takde makanan dalam seminggu dah macam ada yang tak kena...sebab tu SA la ni berjinak- jinak dengan bisnes lauk pauk..alhamdulillah mendapat sambutan yang hangat cuma SA buka order limited je..next ada plan nak tukar menu lain plak...sebelum ni sambal paru dan rendang daging kerbau..maybe next nak buka order lauk2 kampung lain plak...cuma tengah kaji lagi ni...gali lagi...gali....

Jom la tengok apa makanan kat bawah ni haa


Sambal gesek..org NS kalau x tau sambal gesek susah la..


Sayur Kobis masak lemak putih


Gulai daging cincang/ Daging cincang masak lemak cili api...

Hehehe....sebenarnya SA ada banyak lagi gambar makanan ni...yang x pernah tayang kat blog lagi pun ada tapi macam x sampai hati nak letak kat sini la...hahahaha....sebenarnya saje jer tak nak letak semua nanti esok2 dah takde bahan untuk blog..sesekali buat korang terliur dan tanggung risiko geram kira ok gak kan...hehehe..asyik SA jer yang terliur..sesekali elok kongsi rasa bersama..SA la ni rasa nak makan durian la..kejam betul ada yang tayang cendol durian 2-3 ketul siap leleh2 lagi...terus sampai sekarang SA duk ngidam...nak ajak cik abg tu entah bila plak kitorang ada masa nak pergi...huwaaaa nak duriaannnnnnnnnn.......

15 comments:

  1. masak lemak putih tu dapat kawan dengan ikan masin dan nasi panas pun dah heaven

    ReplyDelete
  2. perkkkkh mmg regu dia, ni mau mkn bertambah2 je kejenya...
    bahaya3

    ReplyDelete
  3. Sayur lemak...sambal..memang kawannya tu SA...hihihi...

    ReplyDelete
  4. jahanam diet aku SA oii..sib ada teh hijau stea hahaha

    ReplyDelete
  5. salam rabu...
    nieyl singgah blog fav nieyl :)
    amboi..kalau x singgah blog SA ni rugi sebab selalu sahare masakan yg sedap², selalu bagi menjadi rujukan dan idea nak balik rumah masak apa...:)

    ReplyDelete
  6. Menyesal buka entri ni. Haha. Sedapnya la hai kak SA oi. Buat perut bergendang teruk je.

    ReplyDelete
  7. padanan lauk yang menarik tu. Boleh makan bertambah-tambah tanpa sedar..

    ReplyDelete
  8. Gandingan mantop tu SA. Kecur ailio nengok sambal gesek tu.

    ReplyDelete
  9. perghhh...memang berpeluh la makan sambal gesek ni...dapnya makan panas2

    ReplyDelete
  10. Okey, menu no.1 & 3 mmg favouritee..tak sedar bertambah nasi..hehe

    ReplyDelete
  11. Sambal gesek first time dgr kak SA.

    ReplyDelete
  12. Lama dah tak makan gulai daging tuh...makan dgn nasi panas best

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah