Monday, January 30, 2017

Sardin Ayam Brand Mackerel Pilihan SA

Hi korang...mesti korang tengah seronok berjalan sana sini kan..syoknyaa cuti lama pi berjalan sana sini..aku hari ni dh balik KL semula..tak berjalan kemana pun..
Tak tau nak cerita apa meh la citer pasal sardin Ayam Brand Ikan Mackerel all time fav aku ni..la ni mahal giler ok sardin Ayam Brand..dulu merasa la satu tin RM5- RM6....sekarang mana nak dapat, paling murah pun RM8.20..kenapa aku pilih jenama Ayam Brand..jenama lain kan banyak..erm..dh aku membesar dengan jenama ayam brand..cuba gak jenama lain tapi macam x kena plak ngan tekak..


All time fav aku ikan makerel..ada orang x suka sebab ikan dia keras..ermm aku x tau la citarasa org x sama kan..setakat ni ok je aku makan..lembut je ikannya..kena pandai cara masak kot...

Style aku tumbuk cili banyak2, bawang putih, bawang merah dan hiris bawang besar..bahan tumbuk tadi tumis sampai agak garing..masukkan bawang besar...lagi pedas lagi bagus..perahkan sebiji limau kasturi utk bagi hilang hanyir dan sambal sardin jadi sedap


Alaaa gegar plak gambar sambal sardin aku ni...ni la cara aku masak selama ni..kena buat pedas2 baru syok makan..pas tu gandingkan dengan telur dadar...cukup la 2 lauk tu boleh buat jahanam diet semua orang..kawan2 opis pun selalu mintak aku bawak sambal sardin sebulan tu ada la dalam 2-3 kali...Mungkin korang pun ada cara korang sendiri kan..jom la share cara korang masak sardin dan korang suka sardin jenama apa...share kat komen eh?

9 comments:

  1. Sardin ayam brand sekarang dah naik harga tapi serius memang sedap

    ReplyDelete
  2. Kita suka gak buat gini kak..lagi pedas lagi terangkat ..baru best makan ngan nasi panas2..tambah plak ngan telur dadar..emmm dap dap..

    ReplyDelete
  3. Sedap ni. Ada pulak lempeng peh nikmat sangat tau 😊

    ReplyDelete
  4. Sedapnya.. mackerel jarang beli sebab anak-anak ngn suami tak suka.. kalau Sha mesti guna cili giling dan air asam..

    ReplyDelete
  5. Sedap.. Makan dengan roti pun boleh terangkat ^^

    ReplyDelete
  6. Jenama cap ayam memang sedap.. Tapi harga agak mahal sikit.. Saya telah beralih pada jenama botan.. Rasa lebih kurang sama.. Isi banyak.. Harga murah sikit.. Tapi kira mahal jugak.. Huhuhu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah