Wednesday, January 11, 2017

Badan Je Demam,Selera Makan Tetap Sihat..

Kari Ayam Kampung Suriaamanda


Biasa kalau orang demam, batuk dan selsema confirm nak makan sup2 kan..aku plak macam dh jemu makan sup so kasik tukar buat kari ayam kampung..kebetulan bahan ada cuma takde santan..apa ada hal kan..kita buat kari tanpa santan la..kari ni kalau pekat pas tu cicah ngan cekodok atau roti canai memang best kan..alahai..terus rasa nak makan cekodok plak..sebut lagi...sib baik bukan mengandung..kalau mengandung memang wajib kena buat..
Korang nak resepi ke?
Aku tak sihat maka malas nak type resepi..sama je kaedahnya macam masak kari biasa cuma tak letak santan la..korang nak tukar masukkan susu pun ok..tp aku x pernah buat..nama je aku ni demam tapi tekak masih sihat..batuk dh kurang sebab belasah makan ubat batuk yang buat aku lena tidur...selsema dh kurang skit dh..demam pun dah kebah skit..harap cepat elok la...

13 comments:

  1. Biasanya orang demam, selera makan tak ada. Memang lain macam suria amanda ni 😃

    ReplyDelete
  2. moga cepat sembuh kak. bagus kalau ada selera makan ni. kalau tak lembik je badan

    ReplyDelete
  3. Saya kalau demam pun selera makan macam biasa je SA...lagi nak makan sedap-sedap ada la...hehe

    ReplyDelete
  4. Cikla pernah try tukar santan dgn susu. Rasa mcm nk sama. Tp x sesedap dan selemak santan. Kari tanpa santan Cikla x pernah try lagi...

    Btw, gws sis SA ku cayang...

    ReplyDelete
  5. moga cpt sembuh...kita pn br je baik dr tekanan darah rendah tp bdn still rs lemah lg

    ReplyDelete
  6. semoga cepat sembuh ya kak....

    ReplyDelete
  7. sedapp tu kak ... fav kita tu ....
    tp demam2 ni dpt pekan pindang ikan ...pun sedap mkn ngan nasi panas2

    ReplyDelete
  8. ok la tu.
    meaning da nak sihat la tu SA.
    gws ekk. num air byk2.

    ReplyDelete
  9. Semoga cepat sembuh... Boleh masak macam2 lagi...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah