Tuesday, January 24, 2017

Paprik Ayam & Sayur Bok Choy Untuk Bekal

Hi korang...terima kasih diatas sokongan dan pendapat positif..semalam rasa down sikit...sikit je la..hari ni dah ok sebab dh baca segala komen sokongan buat aku..hehehe..mengada kan..sikit2 nak sentap..kalau gaji aku 10k sebulan pun aku masih bawak bekal sebab dh selesa macam tu kan..well lupakan kisah semalam..meh aku semangat ni nak citer hari ni aku masak kul 6am..
1. Paprik ayam
2. Sayur Bok Choy goreng...



Pssst...kalau korang nak tau hari ni first time buat paprik ayam..makcik aku ajar..alhamdulillah menjadi dan senang je..cuma ada bahan yang takde je macam jagung muda ngan kobis bunga..eh..bunga kobis..eh..broccoli kot..eh lantak la....tgok capsicum aku yg beli last 2 week pun dh xde so apa yg ada je la..sib baik ada kacang buncis..aku lebur aje la..ada daun limau purut buat pelengkap..ok dh tu kan...
Resepi?
Esok lusa la eh..aku banyak kerja plak ari ni..ni pun aku update masa rehat..but i promise..free nanti aku up resepi paprik ayam aku ni...

24 comments:

  1. Peduli apa orang kata. Yang penting kita buat apa yang kita suka dan tak menyusahkan sesiapa.... :)

    ReplyDelete
  2. aida memang teringin nak buat paprik ayam la ptg ni.
    agak lama tak mempakrik, SA.
    asyik menyambal ajer keje nyer...

    ReplyDelete
  3. Nyumm nyum.. best tu. Salu masak sendiri je. Kalo beli kat kedai x puas makan hihi

    ReplyDelete
  4. paprik ayam tu yummm..nanti share resepi

    ReplyDelete
  5. Masak ni satu kepuasan..lagi satu boleh bertambah makan..kalau rasa nak makan lebih,masak lebih sikit..kalau beli...nak bertambah..tambah duit..hihi..

    ReplyDelete
  6. sedapnya nampak !! lapar la pula

    ReplyDelete
  7. Kak Sue suka sayur..ala pedulikan dengar orang SA,janji kita happy,tak kacau orang kan..

    ReplyDelete
  8. tak sabar tunggu resepi paprik ayam

    ReplyDelete
  9. makan time musim hujan ni SA, enak sekali :)

    ReplyDelete
  10. sedapnya paprik ayam ,lama tak makan huhuuu

    ReplyDelete
  11. woi sedappp ooo... SA kalau ko snap gambar cuba terangkan lagi cantik ooo gambo ko

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ari tu dh terangkan ada yg complain apesal terang sgt..hahahah...takpe2 next i terangkan jugekkkk

      Delete
  12. org bajet kaya kot tu yg tak mkn left over ... tah ape2 .. hargai sikit rezeki tu ...

    kita pun suka paprik ayam .. klu dh masak paprik tak masak sayur pun tak pe dah dah cukup lengkap ....

    ReplyDelete
  13. Bagus bawak bekal. Alahai bekalnya pun... SOdap!!nanti nak skodeng resepi pulak ^^

    ReplyDelete
  14. dulu saya memang minat lauk paprik nih.. tapi sekarang macam dah fobia nak makan.. huhuhuhu pernah sakit perut teruk makan paprik.. bukan salah paprik tu pun.. cuma macam fobia nak makan lagi

    ReplyDelete
  15. Paprik kalau ana suka daging sebab isi ayam tu ana cpt muak. Pok choy tu selalu mkn di TCRS. Kdg2 tersekat dekat tekak. Haha

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah