Tuesday, January 17, 2017

Sambutan Raja Bergolek Di Seri Menanti Kuala Pilah

Last week 14hb merupakan birthday Yang Dipertuan Besar NS dan setiap tahun memang diadakan sambutan besar -besaran kecuali tahun lepas. Semasa ulangtahun kelahiran ke bawah Duli Tuanku Mukhriz diadakan majlis Tahlil diayas kemangkatan anakanda beliau tahun lepas. Tahun ni adalah pelbagai aktiviti menarik yang bakal diadakan di Seri Menanti.

Persiapan pun sedang dilakukan.. sambutan pun agak sederhana berbanding tahun - tahun sebelum ni. Macam- macam aktiviti menarik disediakan buat rakyat antaranya aktiviti yang mendapat sambutan menggalakkan iaitu Pertandingan Memancing.





Tak tahu la tahun ni aku berpeluang pergi ke tak selalunya tak pernah ketinggalan..sebab abah akan pergi memancing kat Tasik selepas pertandingan memancing so aku akan ambil peluang tengok gerai-gerai jualan atau tengok acara pentas yang disediakan..yang penting nak tengok Raja Muda Tengku Ali yg ensem..hahahaa...banyak kali dah tengok dari jarak dekat.
Apa yang penting aku suka pameran2 yang diadakan..paling suka bergambar berlatarbelakangkan Istana Lama Seri Menanti..cantik..kalau nak tau sejarah NS..aku syorkan korang datang ke sini..macam2 ado..jemput datang korang.. 19hb January - 22hb January 2017 nanti..di
Bandar Di Raja Seri  Menanti Kuala Pilah NS..

11 comments:

  1. Baru tau ada sambutan macam ni setiap tahun. 😃
    .
    Mujur Maznee baca blog sis suria amanda ni.
    .
    Belajar banyak juga perkara baru 😃
    .
    Alhamdulillah.
    .
    Baru pagi tagi Mazni baca kisah Raja Mukhriz ni. 😃
    .
    Orangnya dikhabarkan hebat dalam bidang perniagaan.
    .
    Bina empayar dari muda sampai sekarang.

    ReplyDelete
  2. amboi kak..kemain yer intai anak raja..hihi

    ReplyDelete
  3. Haish! apesal den orang somban pun tak tahu nih!
    Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  4. Menarik tapi tak tahulah berkesempatan ke tak sebab en. Hb macam tak dapat cuti weekend ni.

    ReplyDelete
  5. Hmm menarik ni. Nak terjah nanti

    ReplyDelete
  6. nape di panggil sambutan raja bergolek kak?

    teringin nya nk tgk sendiri mcmne smbutan nya, almaklum negeri sembilan ni sgt menjaga adat istiadat....

    ReplyDelete
  7. Wahhh best kalau dpt tgk kan .. Suka istiadat cmni..

    ReplyDelete
  8. Raja bergolek?..sekali dengar kita rasa cam nak gelak laa kak..best gak kan kalau dpt tgk.

    ReplyDelete
  9. Menarikkk. Best kalau dapat join..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah