Thursday, January 19, 2017

Rileks La.. I'm A Food Lover

Rupanya ada yang tak senang dengan aku yang boleh dikatakan hari-hari post pasal makanan, masakan dan hobi aku memasak...Takpe la aku maafkan aje..malas nak semak otak awal2 tahun ni...dah nak masuk February dah pun...but to whom it may concern...blog niche aku Lifestyle, Personal & Food Review...sebab tu banyak semua benda tu dlm blog aku..tak suka kalu sila tekan butang X kat sebelah kanan tu ye....
Okey aku nak citer menu Lunch untuk bekal aku bawak ke office ari ni...bagi yang bawak bekal pi keja dan
Kalau korang xde idea apa, nak masak apa boleh la belek2 entry lama2 kat blog aku ni..kalau malas cari pi je kat Instagram aku. @Rizzdania78..
Kalau malas gak...suka hati kau la nak...ko dah besar....


Kari Daging..kali ni ada santan..haha...terajin beli santan plak...

Sayur Kobis goreng

Alhamdulillah...semua suka merasa sorang sikit lauk kari daging aku..silap xde daun kari je..kalau ada daun kari should be ok kot..guna kari apa? Seharusnya Baba's pilihan aku....

Resepi?

Ala x yah la..setakat masak kari korang sure lagi power dari aku kan..huhu

14 comments:

  1. best je blog food review. kadang2 tengah takde idea xtau nak masak apa. terbukak blog makanan. teringin nak makan kita pun masak. :)

    ReplyDelete
  2. Lama xmkn kari...weekend ni boleh msk kari kot hehehe tq for sharing idea

    ReplyDelete
  3. Kak kita suka guna Baba's gak kak..sedap ooo meletopppsss kari

    ReplyDelete
  4. abaikn org itu...i'm food lover tu...sedap daging kari tu

    ReplyDelete
  5. kari cicah lempeng sangat la sedap.. haha.. sayur kubis panjang pon sgt minat tapi kalau beli tu, ade cacing. tercampak terus kubis.. hahaha

    ReplyDelete
  6. ai suka je kak SA tayang mknan ..mudah blk kang nk masak ape ... tp sy dh lama tak memasak ada kot 5-6 bln ... ... inspirasi tu kak ... pencetus ideas ... dengki je depa tu ... blog ramai follower wlupun tayang lauk je ... kami suka ape ..ko tak suka sudah

    ReplyDelete
  7. org tak suka sebab asyik buat org terliur je kot? huhu :p

    ReplyDelete
  8. Yang tak senang tu dia dengki laa tu

    ReplyDelete
  9. Pekat kari SA. Nampak pun sedap ^^ Tu kalau cicah dengan roti... Lagi sedap.. Ke ada roti jala.. Terbaikk!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah