Tuesday, January 10, 2017

Dapur Dikatakan Rosak, Abah Salah Masuk Kedai..

Alahai la abah...comel la sangat perangai tu..masa pagi aku cuti Dania masuk sekolah tu abah duk kalut risau..risau sebab dh labur RM700 untuk dapur tu je...ikutkan org kedai tu dh bg tau dh..apa2 problem call aje dan dia akan arrangekan technician datang..tapi abah aku ni jenis risau, jenis cepat kalut bukak balik dapur tu dari table top kitchen kabinet tu and ajak aku pi kedai..so aku pergi la ikut sebab memang nak balik terus KL..

Dapur yg berbungkus ngan plastik merah tu..korang nampak tak button yang 2 tuh..itulah yang menghuru- harakan keadaan

Masalahnya cuma api gas x sampai..terpaksa guna pistol pemetik api dapur gas tu..lepaskan punat dapur tu api pun padam..abah suruh aku repair or tgok- tgokkan..knowing aku yang terlebih bijak pandai x tau apa pasal dapur ni mmg bikin panas abah je la..aku mmg angkat tangan..suh aku masak aku pandai masak..suh repair benda2 macam ni mmg x reti den de...then nak dijadikan cerita abah bukak balik dapur tu dari table top kitchen ..then ajak aku pi kedai dia beli dulu...punya la confident dia parking depan kedai..then buat report..sampai la mamat cina tu nak pi amik dapur dalam bonet keta..x lama lepas tu cina tu masung dengan muka tension..aku tanya kenapa?
Dia kata itu bukan barang dia...laaaaa pulak..aku pi kat keta tanya abah..apa cerita...abah tu ckp cina tu kata bukan barang dia...aku pun pelik la..amik surat kat tangan abah pas tu tanya balik cina tu..dia ckp x tau woo u cari sendiri la..bukan saya punya barang..aku dh hangin dah...itu pun x leh nak tolong kan..bg tau la kalau tau kedai tu kat mana..aku nekad pi kedai sebelah jarak dalam 3 pintu la ada kedai electrical..sekali tanya kat tokey (rasanya) tunjuk surat tu..pas tu abah ckp haaaa...ni la kedainye Long....aduhaiiiiii.....kalau adik aku dh lama aku tujal kepala..sib baik abah aku kan...tp memang kelakar la..merah padah weh muka aku bila dh buat report tetiba salah kedai...maluuuuuu...mana nak letak muka..patut la cina kedai mula2 tu ckp x tau dan x nak tolong tunjuk kedai mana..rupanya competitor..so x leh la nak tunjuk..lagi satu mungkin dia bengang sebab beria pi kat tempat parking nak tgok dapur sekali bukan barang dari kedai dia...sabar je la abah aku..sib baik instinct aku betul..boleh plak kalut punya pasal sampai salah kedai...nak kata apa lagi kan..ye la dia pun dh semak otak dapur tu x function..duit dah beratus habis beli dapur...cuak dan kalut la..ikutkan x perlu nak kalut sebab dapur tu ada warranty 1 tahun..kalau rosak boleh je tukar lain..ye tak?
Lepas tu buat report ngan cina tu pasal masalah dapur tu...erm..xde masalah sebenarnya..abah yang salah teknik pasang dan pusing butang tu...tu la dapur beli canggih sangat..aku memang la tak pandai nak guna..masak jer la aku pandai...rupanya adik ipar aku ayah si kembar yang betulkan...sekejap jer ok...now dah boleh guna dah walau kitchen kabinet belum siap sepenuhnya...sabar jer la....sesekali dapur pun boleh buat hidup huru hara kan?

11 comments:

  1. Haha. Tajuk je saspen nak baca 😂

    ReplyDelete
  2. huru hara jadinya kerana dapur kan .. mahal tu rm700 mmeg laklut jdnya ...

    ReplyDelete
  3. Hihi... sampai kalut salah kedai. Alahai abah... abah...:)
    Tapi competitor tu jenis yg sombonglah SA
    Kalau yg baik mesti dia tunjuk sebab ada address kan pada invoice.

    ReplyDelete
  4. abah up to date guna dapur gas canggih cmni =D

    ReplyDelete
  5. hehehhehe msti sbb dia dh dok runsing sgt, itu yg sampai salah kedai kak heheheh...

    ReplyDelete
  6. nasib baik SA temankan abah. kalau tak lagi kalut abah bila tersalah kedai ni.

    ReplyDelete
  7. Hehe dapur macamni memang. Mak kinah pun pakai rupa ni.. kena try and error

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah