Tuesday, January 31, 2017

Harga Baru Petrol February 2017..Naik Lagi???


Minyak naik lagi...!!!

Stress la weh...asyik naik jer..tak turun pun...lepas minyak naik ni confirm harga barang2 kawalan pun naik...tak percaya tengok la...paling sakit hati ada plak yang rajin sangat buat FB Page Fake KPDNKK...diorang ni dah takde kerja ke ha?


Orang dah la sakit hati dengan berita kenaikkan harga minyak, dengan pi Petron nak isi minyak beratur panjang, dengan perangai sesetengah x reti nak beratur ikut giliran, sampai turn tetiba card credit decline, weh..dah bayar dah kot kad kredit..apehal decline plak...call bank, bank cakap takde masalah maybe offline sebab dah banyak angat orang guna kad kredit...macam tak logik je kan?Baca plak update kengkawan kat FB banyak pulak version, sekejap naik sekejap turun sampai tak tau mana satu nak percaya....

Haih...kalau macam ni semua boleh NAIK MINYAK la...walau aku pi kerja balik kerja naik MRT pas tu naik feeder bus tak bermakna aku tak isi minyak kan...nampaknya semua kena naik pengangkutan awam la...senang..tak perlu nak isi minyak hari- hari dah....

16 comments:

  1. stress kalau fikir pasal harga minyak yang tak konsisten tiap bulan..oh malaysiaku...

    ReplyDelete
  2. Harga minyak ni kan boleh buat orang naik minyak kaka

    ReplyDelete
  3. Rasa agak meluat tgok wajah pemimpin yg tak merasai bebanan rakyat..semua nk naik, mentang2 nak bagi BR1M bulan ni..hurmm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau bagi pun, kita tak masuk dalam senarai.. :(

      Delete
  4. Tula semua orang naik minyak sekarang. Sekarang ni semua duit.

    ReplyDelete
  5. Yang bekerja pun naik hangin sebab kes minyak ni, apatah lagi kami yang jobless dan depend on online business ni je. Terasa sangat pak menteri nak bunuh rakyat....

    ReplyDelete
  6. terasa ooo minyak naik, walaupun guna kete kecik he kannn hauhauhauhaua

    ReplyDelete
  7. kolin februari ni bertambah la bajet weiiii sian aku keja jauh

    ReplyDelete
  8. Bila minyak naik, nanti benda lain pun akan naik sama. Huhu. Terkesan jugak bila duduk dekat bandar besar macam ni

    ReplyDelete
  9. Kalau pikir-pikir memang kemurungan dibuatnya... sedih berita ni..
    jadi pandai-pandai sendiri nak bajet duit minyak macam mana?

    ReplyDelete
  10. Sangat terasa dengan kenaikan ni.. huhuhu.

    ReplyDelete
  11. ermm, memang pakat semua marah..minyak naik konpem barang lain pun naik nanti.

    ReplyDelete
  12. Minyak naik, harga barang naik. Minyak turun, harga barang macam tu jugak .. Hurmm

    ReplyDelete
  13. Bab minyak ni takut nak komen.. Komen macam mana pun ada kaitan dengan politik.. Hurmmm.. Tolonglah dengar rintihan kami.. Itu pun kalau dengar le

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah