Tuesday, January 31, 2017

Dari Dapur Suriaamanda

Hi korang...

Post wajib aku minggu ni...sajer share ngan korang..Apa cerita weekend korang..macam mana cuti?
pada yang pergi berjalan tu untung la...bukan apa aku lepak kat rumah je..tak keluar rumah langsung..tak tau la kenapa malas giler nak keluar.. Mak Abah pi shopping pun aku malas nak ikut..lepak tengok tv layan maraton citer ntah apa2 drama kat Tv tu..Papa Ricky ke apa ntah tajuk citernya...pas tu layan Sayang Papa Saya Tak...rasa macam mengarut tapi memang takde cerita...then aku masak la...menu kat bawah ni bukan aku masak sorang..ada menu adik ipar aku masak dan adik aku masak gak...ikutkan ada lagi menu aku masak..sweet sour ikan bawal hitam tapi tak amik gambar...lupa..

Jom la korang tengok gambar....


Ikan Bawal Emas Masak Kari


Sup Kaki Ayam


Laksa Perlis ( Adik ipar buat)


Kuah Laksa Perlis


Pucuk Paku Goreng Ikan Masin


Telur Dadar Tomato

So far itu je la masakan aku dan adik aku weekend lepas...walau cuti CNY tapi aku tak gantung kuali eh...masak tetap masak...scroll FB tgok ramai tul buat BBQ...adik beradik aku x berkumpul kali ni so takde la plan nak buat BBQ..ngan dua2 tengah preggy, sorang nak meletup dah...sorang lagi bulan 6 nanti...so kalau nak harap aku sorang mmg la x larat de...next time la buat...giler lama x gathering dan x buat BBQ...ntah bila la nak buat lagi....

12 comments:

  1. Sama la ngan kinah duk rumah je. Big boss keje. Haish laksa tu. Teringin pulak nk menghirup kuah laksa

    ReplyDelete
  2. sup kaki ayam best hirup..nk2 ujan je skarang ni

    ReplyDelete
  3. Sedapnya kari bawal emas tu...fav kita kak

    ReplyDelete
  4. Laksaaa tu sedapnya. Feveret. Hehee

    ReplyDelete
  5. sup kaki ayam tu sedap! pebret

    ReplyDelete
  6. Sup kaki ayam tu mengancam lah.. best owh..

    ReplyDelete
  7. Sedapnya... Kadang rajin singgah sebab nak tengok resepi SA ^^

    ReplyDelete
  8. Cerita sayang papa saya tak tu orang rumah saya layan sampai khatam.. Saya cakap cerita mengarut dia marah... Hahaha.. Katanya ada sambungan pulak.. Tajuknya papa saya nakal.. Aduh...

    ReplyDelete
  9. Rajin akak masak...nampak menyelerakan

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah