Monday, January 16, 2017

Menu Best Sepanjang Weekend Lepas

Hi korang....happy working..hari ni lambat bersiaran sebab lambat masuk kerja..hujan sepanjang Seremban ke KL...jammed tak hengat la...dah lama aku tak hadap jammed sejak pi keja naik MRT dan naik bas..kalau naik kereta confirm meroyan...
Haih dh lari tajuk dah ni...mehla nak citer menu2 sedap aku balik Seremban Jumaat ari tu..dengan demam..dengan bawak ubat mak yang sensitif..sampai Seremban aku tanya Abah..abah masak lauk apa..hahahaha...rindu nak makan masakan abah, dah 2 minggu x balik Seremban...abah ckp x masak plak sebab seharian dia kat umah kazen aku..lupa lak kazen aku nyer wedding..so singgah jap kat Zemart..beli apa yg patut...


Sup Ayam, sawi goreng ngan sambal sotong campur petai...

Then Sabtu siang tu kitorang satu family pi  umah kazen kat Taman Tuanku Jaafar, dapat whatsaap dari Mak Teh kat Sg Petani diorang nak balik Seremban and lepak umah aku...kena la masak lagi kan..masak apa yang ada je kat umah sebab dah malas nak keluar lepas balik dari umah kazen..


Ikan bilis berlada campur petai, pucuk ubi celur , sambal belacan dan ikan kembung masak lemak cili api campur terung telunjuk..

Seronok makan beramai-ramai...laju menambah diorang...aku macam biasa la..bila aku dh masak kan aku xde selera nak makan..so seronok tengok diorang bertambah makan...belum lagi menu masa balik kampung pagi Ahad...petang nanti aku up menu Ahad plak eh..

Hahahaha...minggu ni blog aku meriah dengan masakan je la....

Bertabah la korang tengok eh...


16 comments:

  1. Fuhh fuhh menyelerakan semua masakan kak SA ni 😊

    ReplyDelete
  2. Fuhh fuhh menyelerakan sungguh masakan kak SA ni 😊

    ReplyDelete
  3. yummy...sedap plak tgk bilis petai tu...

    ReplyDelete
  4. Memang kena bertabahlah tengok semua tu SA
    Kakak suka hidangan macam ini:)

    ReplyDelete
  5. Rajin betul la kak sue memasak.. Semua sedap2 belaka..

    ReplyDelete
  6. eh eh trs rsa lapo lak nengok menu akak... mmg best pun sume tuh

    ReplyDelete
  7. Pergh menu.. memang terbaik la

    ReplyDelete
  8. memang menu kampung terbaik ni kak ...sedapnye

    ReplyDelete
  9. Jahanam diet macam ni.. hehehe.. tapi yang pasti keadaan diri belum ok sepenuhnya.

    ReplyDelete
  10. Huaaa sambal.sotong campur petai dapnyer kak..

    ReplyDelete
  11. Sedapnyeeee. Tengok makanan malam malam macam ni, lapar pulakkkkk ^^

    ReplyDelete
  12. Tak pernah terpikir ikan bilis boleh masak dgn petai selalu ana goreng dgn cili api dan bawang je. Boleh tambah petai lepas ni kak. Tak sia2 browse resepi dekat blog akak

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah