Tuesday, February 23, 2016

Status Aku Pun Orang Nak Sakit Hati..

Dania..siapa tak kenal kan..satu- satunya buah hati aku dan harta aku paling berharga dunia akhirat..takde dia ni aku rasa aku tak kuat harungi segala dugaan dalam hidup aku...11 tahun hidup sendiri tanpa insan bergelar suami...11 tahun hidup aku dengan di temani anak dara kesayangan aku ni...dia lah nyawa..dialah penawar aku di kala aku berduka...

Dania tahun ni dah berusia 12 tahun...lepas September nanti dah kena buat kad pengenalan untuk dia..makin lama makin tinggi ni minah ni...berat badan pun dah sama ngan mama..baju mama pun dia dah muat pakai...kasut size 6 okey...itu memang tak leh lawan mama la...mama nyer size masih comel..hehehe...dah ada anak dara ni...memang besar cabaran untuk aku menjaga dia..bak kata orang tua- tua..jaga kerbau sekandang lagi senang dari jaga anak dara seorang kan...baru aku faham kenapa mak abah aku susah masa jaga aku dan adik beradik perempuan yang lain dulu...


AINNUL DANIA HUDA


Dania dan Si kembar...


si kembar ni pun dah genap 5 tahun dah..sekejap je masa berlalu..makin lama makin tinggi...


masa kat homestay kat Jitra...lama tak bergambar berdua


ini lah sebahagian dari family aku yang aku sayangi...

walau aku masih berstatus ibu tunggal..sikit pun tak buat aku rasa terasing..sebab aku ada family yang menjadi tulang belakang aku selama ini...diorang pun tak bising aku lom jugak tamatkan status aku...ingat senang ke..aku tak menetapkan target..semuanya aku serah pada allah yang satu...biar allah mengaturkan bila aku akan menamatkan status ni...sampai ada yang cakap..yang dah mati laki pun dah nak kahwin semula..apa yang kau tunggu lagi...ye aku dah ada pilihan...kami cuma menanti waktu yang sesuai..kalau dah sampai serunya...kahwin la kami..heran betul aku..aku ngan si dia takde pun bising bila kami nak nikah...rileks la...aku belum puas bahagiakan family aku...tak nak la bila dah bergelar isteri semula nanti segalanya terbatas kan...cuma aku pening bila ramai yang tak faham...sponsor la wei majlis pernikahan aku...kalau sponsor baru settle persoalan demi persoalan di minda korang tu kan...

Aku tak kahwin pun nak bising..bukan aku menyibuk jaga tepi kain diorang kan...

18 comments:

  1. semoga dipermudahkan semuanya ... biasa la tu mulut org ..kita tak boleh kawal ..tp skrg ni bkn takat mulut jari diorg pun kita xboleh nak kawal

    ReplyDelete
  2. biasalah kak ... mulut org cemtu lahhh .. xleh nak ttp .. sabar ye kak. sebab hanya kita ja yang thu kenapa kita x kawen ^_^

    ReplyDelete
  3. Cantik Dania :)

    Be strong Kak..biasalah mulut orang.. saya pun faham.

    ReplyDelete
  4. mmm... letak tepi apa yang orang nak cakap... lagi pun, jika kita susah, bukan depa yang tolong pun... Apa yang penting, hidup mesti happy, tingkatkan diri, mantapkan keupayaan minda... tolong ingat satu perkara... anak-anak adalah cermin ibu bapa... buang bapa tinggal ibu je untuk kes you tu... Kalau hendak anak yang berjaya, taat perintah Allah... diri kita pun hendaklah macam itu juga... Apa pun, family dan kawan2 sentiasa doakan kebahagian awak...

    ReplyDelete
  5. Biasa la sis. Mulut org.. Yg penting sis bahagia di samping keluarga tercinta. Smga segala urusan sis di permudah kan. =)

    ReplyDelete
  6. mulut org mana leh tutup. biar jelah. anak dara tu tak lama lagi rendah maknya...

    ReplyDelete
  7. Pedulikan apa dorang nak kata.. yang penting family dan mereka yang rapat dengan you tahu keadaan sebenar.
    Anyway.. ntah bila nak temukan dak Kakak dengan anak dara you tu SA.. ;)
    Tarikh lahir pun beza hari je kan.. ;)

    ReplyDelete
  8. Tak yah layan org gitu kak. Aslkn akk bahagia

    ReplyDelete
  9. Pedulikan kata2 org sis...yg penting kt bahagia. Sama besar dah Dania ngan mama dia kan...samalah kita...sharing is caring nnt...hehehe

    ReplyDelete
  10. tak yah layan .. depa bukan tau kita susah senang kita. In Sha Allah akan sampai seru tu nanti.

    ReplyDelete
  11. tak payah nak layannn sangat ...bukan depa yang bagi kita makan kan kan kan

    ReplyDelete
  12. selagi kita bahagia dgn cara kita usah peduli dgn org lain tu..

    ReplyDelete
  13. Janji bahagia, takda masalah, SA! Bukan senang nak tukar status!

    Besar dah anak dara SA ni ya. Cantik orangnya. Tak lama lagi kalau nampak Dania dan SA berjalan seiring, mesti orang fikir adik dan kakak ni.

    ReplyDelete
  14. super mommy...terus tabah dik dan happy2 selalu...mak dgn anak lebih kurang je kalau jalan mesti orang ingat adik dan kakak...kikiki

    ReplyDelete
  15. saiz kasut dania sama macam kite laaa...hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah