Thursday, February 11, 2016

Mereput Dalam Jammed Ke Penang

Hi korang...
Last week korang tau dh kan aku ke utara..pi Penang..kazen aku kahwin kat Jitra..malas nak duk homestay so lepak rumah Adik aku..selesa skit..cadangnya nak gerak lepas subuh..at the end gerak kul 7..dari Lekas hiway jalan ok boleh tahan clear...masuk lebuhraya elite pun ok cuma lepas kami berhenti rehat dan sarapan kat hentian Dengkil..mulalah jammed...

Jom tengok perjalanan aku Dan family


Tu diaaa...jammed teruk...clear skit..jammed lagi...pas tu clear...tempuh lagi...


Ni la keja kami...


Masing2 mood OK lagi..


Masih bleh borak..gelak2..buat lawak...


Masih lagi happy...


Pas tu mereputttt...bangun tido..tido semula..pun x sampai lagi..


Mama ngan Adeliya je masih x tido...so..selfie je laa...


Adeliya dh penat..Adik plak kat depan ngan Ibu..


Kul 6.25 Baru nak naik  Jambatan ke 2...


Time ni dh atas Jambatan..




Memang mereput..memang penat..12 jam perjalanan..biasa dalam 6 jam dah sampai..patah pinggang weh...malam tu semua pi Pasar Malam..aku plak sakit perut...memang x ikut la..boleh diorang nak sambung jalan pi pasar malam...aku tido baring lagi best...mmg umo2 macam ni takde nafsu nak meronda kot...hahahahahhaha.... Adeh....sabar je la...apapun memang hectic..x pernah aku dalam jammed sampai macam ni sekali...giler penat...


19 comments:

  1. seharian tu..stress nyeeee...huhu..tak sanggupp

    ReplyDelete
  2. huih la...kesiannye..sekarang ni dah malas rasenye nak jalan time cuti panjang.duduk rumah je diam-diam :)

    ReplyDelete
  3. aduh...penatnya dok dlm kereta lama2. pernah balik ke teluk intan dari puchong 8 jam baru smapai. selalu 2 jam lebih je

    ReplyDelete
  4. 12 jam????umanggggg mmg mereput la msing2

    ReplyDelete
  5. huish...jenuh nak tunggu tu...cramp kaki kalau macm ni kan

    ReplyDelete
  6. sana sini mmg jam kalau cuti CNY kan...

    ReplyDelete
  7. aduhla 12jam fengsan...
    nsb kami balik kg jumaat pagi kalu gerak sabtu pagi mereput jgk lah dlm kete nk balik kerteh tuh...

    ReplyDelete
  8. fuhhh!!! nasib baik sebelom cuti2 hari tu abang ngah akak ada buat plan nak balik perak tapi plan kensel saat akhir...akak dah agak mesti jalan sesak gile2 camni...penah kene dulu pukul 11 pagi gerak dari KL sampai bagan serai senja kala dik oiiii...kebas vontot hakak 3 hari baru hilang T__T

    ReplyDelete
  9. huiyoooo..12jam???..lama betul..

    ReplyDelete
  10. fuh 12jam...panas pungkook org kate along heheehehe tapi mujur semua selamat sampai dan balik kan...

    lieya weekend cny pun ke penang ...anta rombongan meminang...mujur jalan okey ..smooth jek...tak jem bagai.....tapi eksiden byk gak jumpe.....

    ReplyDelete
  11. Memang penat wooo rempuh jem..sebab tu kami kalau nak blk kampung mesti bertolak lps dalam kul 4pg..

    ReplyDelete
  12. time cuti2..jln mmg jem ka mana2 pon..huhu

    ReplyDelete
  13. hehehehe...double masa perjalanan..torbaik!!hehehehe

    jemput singgah di Blog kita tau, kita ada buat GA...
    jangan lupe join, support & tolong sebarkan (^_^)

    ReplyDelete
  14. perghhhh lama kot jammed tu..
    dari koi 7 jam 6 lbh bru blh naik jambatan.. mmg sgt la stresss..

    ReplyDelete
  15. Walau cuba ikut jadual yang ditetapkan tetap tak boleh nak elak jalan sesak.. kenderaan dah makin banyak, tu yang jem hazabedah jadinya..

    ReplyDelete
  16. nasib baik dok belakakng kan ... cer jd pemandu lagi reput kot hahaha ... kami ke selatan pun sama je ...cuma tak la stuck terus

    ReplyDelete
  17. Kene banyak-banyak bersabar... bila menempuh jam yg teruk, alhamdulillah kereta tak meragam

    ReplyDelete
  18. mujur guna jambatan ke 2..kalau naik jambatan yang lama tu mereput pulak atas jambatan tu..hahah..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah