Sunday, February 21, 2016

Harga Ikan Makin Lama Makin Mahal..


Hi korang...

Hari ni pi pasar...tengok- tengok harga ikan makin lama makin mahal..ikan kembung je RM19 sekilo...aduhai...takde la aku beli...beli jer la cencaru ni ha..mahal jugak dalam RM12 sekilo...jadi la kan..amik 4 ekor je..tak sampai pun sekilo..sebab kecik- kecik...ni bakar pun sedap ni...buat cencaru belah belakang pun sedap..tengok la kang apa yang jadinya...

aku notice lepas CNY ni memang harga ikan mahal giler kan...sabar jer la....

tempat korang mahal tak?

9 comments:

  1. sebab tu harga makanan yang dah masak makin mahal. kena bawak bekal ke tempat kerja untuk jimat berganda.

    ReplyDelete
  2. We all pun lama dah tak makan ikan, anak-anak prefer makan ayam

    ReplyDelete
  3. btl tu kak..mkn mahal harga barang dapur skarang..nak jimat kna bwk bkal..huhu

    ReplyDelete
  4. Huwaaa semua mahal sekarang. Nak amsak apa tu kak. Hehehe

    ReplyDelete
  5. PC makan ikan bila balik kampung je..baba beli dengan kawan dia nelayan...kalau tidak makan ayam je..

    ReplyDelete
  6. semua mahal sekarang. huhu. nak berbelanja sudah terbatas :(

    ReplyDelete
  7. abislahhh..asik-asik makan ayam makan daging jer la sekarang...bahaya jugak tu

    ReplyDelete
  8. ikan sekarang memang mahal..lagi2 kalau musim nelayan tak boleh turun ke laut..alahai..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah