Tuesday, February 2, 2016

Air Tangan Suriaamanda Weekend Lepas

Hi korang...

Seronok cuti panjang? minggu ni pun cuti panjang gak kan...aduhai banyak betul plak cuti tahun ni....bagusnya cuma banyak masa ngan family, berehat panjang kan?yang x bagusnya dan yang aku tak berapa nak suka cuma habis duit...cuti panjang dah tentu nak kesana- kesini then makan2 kan....nak beli bahan basah pun bukan murah sekarang ni tapi memang kena beli la kalau tak memang tak makan plak family nanti...

so...jom tengok apa aku dan mak aku masak sepanjang cuti last week...


masak tempoyak daun kayu


kurma daging


ayam pencen dengan rebung


sotong goreng tepung


sayur bayam masak bening..


pedal ayam m asak lemak cili api campur kacang buncis


Masak lemak Ketam


ikan masin tenggiri jeruk goreng

Ok..dah update masakan last week..

Minggu ni maybe tak masak sebab Jumaat nanti nak ke Penang...sebab kazen aku kawen kat Jitra...malas nak sewa homestay so lepak umah adik aku kat Penang..Penang ke Jitra x jauh kot..1 jam perjalanan je...lagipun selesa duduk umah adik sendiri..kang lepak homestay ramai2 takut tak selesa plak kan...

So minggu ni GANTUNG KUALI....yeay.....

15 comments:

  1. laparrrrrr tgk smua gmbr makanan tu

    ReplyDelete
  2. Masak tempoyak daun kayu tuu marveles. Hahaha !

    ReplyDelete
  3. amboii masak diaaa...hahahaha...nasib la sally tgh diet :P

    ReplyDelete
  4. amboiii seksi nyer ketam!! nak jugakkk

    ReplyDelete
  5. tgh2 ni jadi lapar tengok menu2 ni.

    ReplyDelete
  6. sedap2 semua menu SA..wah mai Penang boleh atuq kedai makan sedap2..hehehe

    ReplyDelete
  7. Masak lemak ketam fuhhh, SA ni memang pandai masak, untung bakal suami SA nanti kenyang sentiasa, betul SA kalau cuti je duit keluar mcm pam air, tapi kalau tak beli nanti nak makan cm ne kan...

    ReplyDelete
  8. Semua menu sedap2 kecuali masak tempoyak daun kayu tu.. hehehe.. kita tak minat durian.. ;)
    Anyway, moga selamat perjalanan pergi dan balik ke Jitra nanti.. ;)

    ReplyDelete
  9. rajin nyer!!!
    teerlapar pulak bila tengok menu ketam & sotong tu


    jemput singgah di Blog saya juga..

    ReplyDelete
  10. lauk pauk yg sgt mabeles dik...terliur sudah hakak ko ni...sume nampak sedap2 dik oiii...tempoyak daun kayu tu kalau dapat tak makan dgn lauk lain pon takpe...

    ReplyDelete
  11. wah..boleh buat lapar tetiba tengok menu akak ni

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah