Tuesday, February 23, 2016

Misi Antartika Shahrom Harumkan Nama Malaysia

Shahrom Abdullah Lakar Sejarah Anak Malaysia Pertama Merentasi Kutub Selatan

Bukan sahaja Malaysia berbangga dengan kejayaan Shahrom, tapi kami semua rakan- rakan di Malakoff juga berbangga dan menumpang tuah. Shahrom mengharumkan nama negara malah nama Malakoff Corporation Berhad Serta MMC Corporation Berhad. Usaha gigih anak muda ini berjaya melaksanakan misi merentas Kutub Selatan kurang dari 60 hari.


paper BH semalam

Kagum dengan kegigihan Shahrom yang atau lebih popular di opis sebagai Awe. Awe memang kuat semangat..sebelum ni pun dah jejak kaki ke Everest, Selat Inggeris dan Greenland.Kini Sharom merupakan anak Malaysia pertama yang menjejakkan kaki ke titik sifar Kutub Selatan.Misi yang dijangka mengambil masa 60 hari berakhir awal dari jangkaan..

Awe memulakan misi pada 9 Disember 2015 dan berakhir pada 16 January 2016

Tahniah Awe kerana mampu melakar sejarah walau pelbagai dugaan dan  rintangan di hadapi ketika menjayakan misi ini...

Awe..we Malakoff proud of you....

6 comments:

  1. tahniah...
    best dapat join xtvt extreem mcm ni kan

    ReplyDelete
  2. wah.. tahniah.. mengharumkan nama msia

    ReplyDelete
  3. kuat semangat die kan along...tak semua ade semangat mcm nieh....dah le kos pun tinggi...daya tahan stamina pun kene kuat....

    ReplyDelete
  4. Oh, satu companylah ya! Of courselah rasa bangga tu lebih berbanding yang lainkan, SA! Nanti saya nak baca sebab yang sebenarnya saya tak baca pun berita ni T_T

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah