Saturday, February 6, 2016

Gathering Blogger 2016

Sebenarnya dah lama tak buat gathering dengan kawan - kawan blogger..memang tahun 2016 ni agak kurang berjumpa sebab kekangan masa dan terikat dengan kerjaya. Tapi minat blogging memang tak pernah padam..cuma agak perlahan perjalanan blogging sekarang..kurang jemoutan oun ye jugak...

so..aku nak citer tentang gathering blogger 16 Jan lepas...ada lagi gambar aku tak share kat blog ni rupanya....alaa..masa review Cafe 9 A Taste Of Thai bulan lepas...dari takde bahan untuk blogging elok aku letak je kat blog aku ni sebagai kenangan kan....nasib ada FoodInk jemput review restoran..ada gak la bahan untuk blog 


ntah bila nak repeat makan kat sini


Antara rakan blogger yang hadir


bab bergambar memang best..


Ida Bharum, Inani Hazwani, Farah Waheda, Syima Yusuf dan Amy..yng lain2 tu kawan or adik beradik salah seorang blogger...


me with Farah Waheda Wahid

Tahun ni belum ada banyak job blogging lagi...ada beberapa yang masih dalam perancangan..ada trip yang aku terpaksa tarik diri sebab terikat dengan kerjaya...frustrated tapi terpaksa jugak demi periuk nasi kan...kalau ada kelapangan dan ada cuti memang boleh je join..tapi bila dah macam ni memang terpaksa let go...

Kawan kawan pun dah pesan..ingat matlamat aku blogging apa...aku ada kerjaya dan kena jaga kerjaya jugak..sekarang zaman ekonomi merosot...banyak company dah mula buang orang sebab takde profit..so yang masih ada kerja tetap ni kena la jaga prestasi...salah langkah sikit nanti peluang ke dua dah takde dah...kalau jemputan atau event atau review yang tak melibatkan kehadiran boleh je grab bila- bila masa..dan event yang diluar waktu kerja rembat je....

Teruk betul keadaan ekonomi negara kita kalau di fikir2 semula tau...kejap2 ringgit jatuh..kejap2 naik sikit walau x banyak...so...pandai2 la kita berjimat cermat kan...haih plan travel tahun ni macam ke laut je..tahun ni kena titik beratkan Dania nak exam....duit kena jimat sebab semua barang pun mahal....kan?

Well sapa nak buat gathering suka2?Yang area KL la..jom....

6 comments:

  1. wah meriah sungguh..kami asyik gathering kat utara jer..InshaAllah nak juga ke KL..Tapi bab berjimat & jaga kerjaya tu Mueni setuju dgn SA..Murni pon pilih weekend ja..hehehe

    ReplyDelete
  2. best dapat jumpa geng blogger..cuma masa tak mengizinkan..nak jumpa akak yang dok dekat ni ha pun tak lepas laie kak

    ReplyDelete
  3. Best bila ada gathering blogger..dlu2, pernh gk join gathering blogger..best sbb siap ada color tema lps tu bole kenal rmi blogger lg sambil eratkn silaturahim tp skarang masing2 dh bz

    ReplyDelete
  4. wah..best jumpa rakan2 blogger..:)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah