Friday, February 19, 2016

Walimatulurus Khairil & Nor Haslinda

Dari NS Ke Kedah Bertemu Jodoh

Jauh perjalanan rombongan pengantin lelaki...hehehehe..yang kahwin ni adik sepupu aku sebelah abah...anak Mak Andak aku...so beramai- ramai la kami mengiringi majlis beliau..diorang dah sampai sehari awal sebab majlis nikah hari Sabtu...Sabtu tu jugak aku stranded 12 jam dari Seremban ke Penang...dengan letih tak hilang lagi...Ahad tu ke Jitra pulak...jauh perjalanan kami sebenarnya...dari Jitra ke Perlis..tak jauh dah...lepas Perlis ke Alor Setar umah kawan adik aku pas tu last sekali ke Sungai Petani umah Mak Teh aku...adik mak...then balik ke Penang Semula...hahahaha...berpusing- pusing kami berjalan...


Pengantin kena bahan tu biasa...


nampak anak dara aku jadi the dulang girls


salam jangan tak salam...sempoi pengantin perempuan siap cakap kena salam ka dengan dia ni..amboi hang....salam la..laki hang dah kan...


ni la pengantin nya...serba biru....


Selamat Pengantin baru Khairil dan Linda


Ni la rendang campur yang aku cakap tu..hati lembu..paru dan limpa..


ini dia Gulai Kawah yang buat aku makan meratah macam tu je..siap ada umbut pisang lagi..


ikan siakap sweet sour...


Masa bergambar kat pelamin...family Mak Andak aku


Aku je kat situ...erm..yang lain2 malas nak masuk...

Lepas jer bergambar terus gerak ke Perlis...

Perut dah kenyang kan...nak tunggu apa lagi..diorang rombongan nak balik ke Seremban dah..tapi diorang nak ke Pasar apa ntah..sehari sebelum diorang dah ke Padang Besar...Next week majlis sebelah lelaki plak...harap semuanya berjalan lancar...aku tak dapat nak join...kerja...

Haih melepas nak makan lauk kenduri...

7 comments:

  1. comel je pengantinnya.sedap tu rendang campur tu. gulai kawah memang sedaplah kan belah utara punya signature dish

    ReplyDelete
  2. meriah kan kenduri kawin jauh2 mcm ni rombongan beramai ramai pun best!

    ReplyDelete
  3. Cantiklah SA baju pasangan pengantin:)
    Penat bila majlis tu perkara biasalah SA
    Tapi gembira berkumpul sanak-saudara

    ReplyDelete
  4. menggodanya lauk kenduri tuh kak... terutama gulai kawah ngn rendang campur tuh....

    dpt join kenduri kt negeri yg kita tak penah pegi mmg syok, dpt rasa lak masakan yg tak penah kite rsa

    ReplyDelete
  5. cantik warna baju pengantin.. selamat pengantin baru buat pasangan..

    ReplyDelete
  6. ooo pengantin lelaki org perlis ek .... bgsnye sepupu mengantar sampai ke perlis ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pengantin lelaki orang NS, yg perlis tu mertua adik i..

      Delete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah