Thursday, February 18, 2016

Masak Jugak Masa Kat Penang...

Ingat boleh la gantung kuali...rupanya tak jugak...Masa kat Penang ari tu....sempat la masak semua ni ha....kecuali pasemboq tu beli...masa ni hari terakhir kot...haih dah lama citer tak up lagi entry....ni masa cuti raya cina ari tu yang pi tengok adik sepupu nikah and bersanding kat Jitra...next week majlis kat PD plak...majlis tu aku tak dapat ikut sama sebab aku kerja...ada Bid Submission untuk project WTEKL

Jom la tengok menu yang ada...


Sambal Udang Petai...petai tu fresh dari pokok masa pi Perlis...mertua adik aku bagi...


Ikan bawal sweet sour...


Kari Ikan Kerapu....


Pasemboq untuk mak

Itu je la update pasal makanan...

Konon- konon leh la rilex tak yah masak...non hadoooooo....kena gak masak..tak masak kang nak makan apa plak kan....masa kenduri kat Jitra tu ada aku amik gambar lauk...nanti la aku cari balik...ada rasaanya..aku suka betul makan lauk diorang..nak - nak gulai kawah...pas tu aku suka gak rendang campur diorang. Hati lembu, limpa ngan paru di buat rendang....huiiii...sodapnyaaa...

Nanti aku up eh....sementara tu korang tengok la makanan tu...nak ajak makan dah lama abih dah...nak rasa meh la datang umah...aku boleh je masakkan....

23 comments:

  1. tak boleh jugak rehat ye.belah utara kalau kenduri memang cari gulai kawahnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la..mak dah x sihat nak masak..kena la jadi tukng masak jugak

      Delete
  2. Replies
    1. akak memang ngaku akak kejam izwa oii..hehehe

      Delete
  3. fuh nampak sedap tu..boleh pos ke johor

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh pos tapi sure sampai2 je dah bercendawan

      Delete
  4. Replies
    1. lauk yang x dirancang tu memang sedap bila terus buat dan masak

      Delete
  5. sedapnya sambal udang petai..sanggup akk lggr pantang ni..hihi

    ReplyDelete
  6. ikan bawal sweet sour tuh sedap la..meh sikit..

    ReplyDelete
  7. TANG UDANG PETAI ADOI LA SEDAP NYE ..TERLIUR AKU

    ReplyDelete
  8. Bagus jugak masak.. walau penat tapi at least dapat jimat duit dari makan dekat luar.. lauk pun fresh..

    ReplyDelete
  9. orang pi Penang mesti nak jjcm tp cemana SA kena masak plak ni..apa pon udang yg sambal kering lagu tu cukup kena dengan selera chek :)

    ReplyDelete
  10. ya ampunnn..sedapnyeeee..tapi kan tak penah rasa pasemboq..pi penang pun tak penah beli..hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah