Tuesday, August 9, 2016

Mee Goreng Kerang Namanya

Mee Goreng kalau Nak Sedap Mesti Kena Dengan Rencahnya

Kenapa aku suka letak kerang???

Aku suka mak aku masakkan mee goreng letak kerang..lain rasa dia tau...tetapi!!!haaaa..ada tetapi nya...kerang yang korang gunakan semestinya kerang segar ye anak2...kerang dah siap kopek yang dah di pack kat pasaraya tu x sedap...so...kalau guna yang tu memang tak sedap...seriau plak aku guna perkataan tak sedap ni..kang ada plak yang salah faham ngan aku lagi...eh..tercerita plak...korang nak resepi ke??alaaaa......macam tak rajin plak la...nak ke??


Ala...cara masak sama jer korang....

Bezanya korang jangan tambah binatang lain dalam mee goreng ni..letak kerang je...ye la nama pun mee goreng kerang kan....syaratnya akorang kena rebus kerang tu sendiri...kopek....pas tu jadikan rencah untuk mee goreng tu...make sure letak sayur sawi ngan tauge....ermmmm....sedap...

Nak lagi sedap korang up la ngan cili jeruk ke cili potong ke....

Huiiiiii.....sedap..

Selamat Mencuba ye......

27 comments:

  1. susahnya nak masak mee ni kak...part susah tu nak rebus-kopek tuu! LOL

    ReplyDelete
  2. aku pulak tak berapa gemar makan kerang...huhu...

    ReplyDelete
  3. btul tu..kerang pack xsedap...dapnye tgk meegoreng kerang tu

    ReplyDelete
  4. Sedapnya kak....lama tak masak mee goreng.

    ReplyDelete
  5. Sedapnya kerang banyak. Jawabnya meratah kerang je la nanti ni.

    ReplyDelete
  6. yumm yumm. mak kita selalu letak kerang dalam kuey teow je. tak penah letak dalam mee lagi. boleh try ni. btw lama betul tak makan kerang semenjak harga melonjak tinggi

    ReplyDelete
  7. amboi kemain berkrim lagi rupe paras mee goreng ko dik...telan2 ailio hakak menegoknye...haipppp!!! biasa dia buat2 tanye pulak...resepi plisss...hahahah :p

    ReplyDelete
  8. Bestnya... saya mmg peminat mee kerang ni.. slalu kuey teow je yg letak kerang. Susah nak dpt mee goreng kerang... kena homemade juga yg sedap kan... :)

    ReplyDelete
  9. lg byk kerang lg sy suka hahahahaa

    ReplyDelete
  10. kite lagi suka mee goreng letak udang..kerang tak minat sangat..suka kerang rebus je..hehe

    ReplyDelete
  11. lama x makan mee..gara2 diet kunun..hahaha

    ReplyDelete
  12. saya pun kalau goreng mee lagi berselera kalau letak kerang..sedapnya lahai..

    ReplyDelete
  13. ehh sedap laa makan mee goreng kerang nih.. dulu kalau buat kerang rebus ada lebih, memang akan guna untuk goreng dengan mee atau koey teow nih..

    ReplyDelete
  14. Saya pun tak berapa suka guna kerang yang dah siap kopek dan di pek.. Rasanya lain.. Lebih best kalau beli kerang, rebus dan kopek sendiri.. rasanya lagi sedap..

    ReplyDelete
  15. mee goreng kerang pun sedap juga neh

    ReplyDelete
  16. Memang sedap.. lagi sedap makan panas2 bersama ahli keluarga yang lain.. ;)

    ReplyDelete
  17. Memang sedap tp sy xmkn kerang...huhuhu

    ReplyDelete
  18. Sedap ni SA. Dah lama tak makan mee goreng kerang ni

    ReplyDelete
  19. ritu ada lah beli kerang byok kt mydin
    sekali ada mee haa apa lagi msklah mee kerang
    licin uouls haha

    ReplyDelete
  20. kalu kat kedai kat, guna kerang frozen.
    sungguh la x sedap :(

    ReplyDelete
  21. Kena rajinlah nak mengopek kerang nih.. Tp mmg pon.. Klu beli kerang yg dah siap kopek tu ya ampunnn.. Serius x sedap.. Hari tu adalah beli masa bulan puasa, beli yg dah siap kopek.. Husband nak makan rendang kerang, belilah sikit.. Sebab malas nak mengopek kulit kerang punya pasal.. Belilah yg dah siap kopek.. Sekali ya ampunnn, tobat tak sedap.. menyesal lak rasa.. Lepas tu terus tobat tak nak dah beli kerang siap kopek.. By hook or by crook kalau nak makan kerang, beli yg fresh..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah