Monday, August 15, 2016

Keropok Keping Ikan Tamban Terengganu Pilihan Suriaamanda

Bercerita tentang keropok keping yang sememangnya makanan popular dari pantai timur. Menjadi kegemaran semua tak kira tua muda dan kanak- kanak. Pelancong juga suka keropok keping.Selalunya pilihan aku adalah keropok keping dari Terengganu. Sedap sangat. Dulu ada kawan office yang selalu balik Terengganu. Tak pernah gagal kirim melalui dia je..sekarang dia dah berhenti kerja. Kebetulan tengah blogwaking Instagram. Teragak plak nak cari keropok keping..sekali jumpa...waah..ad rupanya jual online..so cuba la beli...Apa yang aku suker keropok ni sebab kali ni aku dapat betul2 nipis...sedap betul bila kunyah...


satu pack 1/2 kilo..aku beli sekilo...


Hari- hari goreng..sedap sangat...


cantik plak amik gambar kat meja makan ni ha...


follow instagram tu


atau whatsaap aje Fatin tu...fast respon...

Dulu RTM ada siarkan documentari proses buat keropok ikan...dari ikan  sampailah siap di goreng...dengan pilihan pelancong lagi...suka sangat tengok...lama giler dah dokumentari tu..berpuluh tahun dah...ye la aku tengok masa zaman kanak- kanak...

Walau apapun...Keropok keping memang sedap...korang kalau nak beli boleh order kat Fatin tu...ada no hp sekali boleh whatsaap...servis memang cepat...aku sampai terkejut beruk sebabb beli 2 pack je tapi sekotak besar yang sampai...hehehe...thansk so much pada Fatin....hilang ngidam aku dah...sedap betul keropok ni....

16 comments:

  1. sedap keropok ikan. dhia n dzal pun suka ..cuma mummy je malas goreng hehehe

    ReplyDelete
  2. Keropok ikan Terengganu memang sedap..cenggini 👍👍

    ReplyDelete
  3. Petang2 hadap kopok ni lawan dgn kopi o depan tv...tak sedo tinggal balang je pastu...kunyah2 hirup kopi...matilanakkk mana nak cekau kopok ikan pulak ni...hahahaha

    ReplyDelete
  4. Yessss keropok keping terengganu memang sedap 👍👍

    ReplyDelete
  5. akak mai kelate, kita bagi makan keropok puas2..hehe

    ReplyDelete
  6. sedap ni cicah solek .. tak sedar abis sebekas ....

    ReplyDelete
  7. Feveret anak dan hubby sha ini..
    Kalau goreng, tak sampai sehari dah licin..

    ReplyDelete
  8. memang best layan kopok ikan, cicah sos keropok fuh best. tak sedo habis sebalang

    ReplyDelete
  9. Keropok ganu mmg terbaik dan sedap..

    ReplyDelete
  10. keropok goreng stok yang memang kena ada kat rumah.

    ReplyDelete
  11. umah aida masih byk stok.
    beli sendiri.
    org bagi.
    hmmmm wiken ni mau goreng la.
    kemalasan menggoreng tu yg kekadang dtg hu hu hu :(

    ReplyDelete
  12. Bila dah mula makan.. susah nak berhenti.. ;)

    ReplyDelete
  13. petang2 sllu je msk keropok keping ni..anak2 mmg suka

    ReplyDelete
  14. Nanti bolehla kirim kat kite kalau teringin nak makan kopok keping ganu ni.. Selalu gak kawan2 kirim tiap kali blk kg.. Yg nipis & kaler gelap2 gini memang sedap.. Ikan dia banyak.. Kalau yg putih tu kurang sedap sebab kanji banyak.. Hehe..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah