Friday, August 5, 2016

2 Bulan Berumah Tangga Di Hospital

Sekejap jer masa berlalu
Dari bulan puasa sampai la dah habis raya dan nak menuju ke raya haji plak...kami masih di hospital walau bukan hari2 semua  dapat melawat mak...macam aku plak memang hari - hari pi hospital sebab hantar makanan untuk abah..sedikit serik dan penat tapi itulah tanggungjawab...weekend plak habiskan masa dengan Mak....tiada masa untuk diri sendiri dan tiada masa sepenuhnya untuk anak sendiri...nasib baik Kakak Dania sibuk dengan persiapan UPSR...so takde la mama rasa ralat sangat....

Jom tengok apa sahaja aktiviti aku di hospital....
Setiapa sabtu akan ada aktiviti masak memasak...makan sama- sama ngan abah....nasib baik ada orang tersayang yang faham situasi dan turut memberi semangat...paling aku kagum semangat abah...hari2 abah menemani mak di hospital..janji akadnya dulu dengan mak.susah senang hadapi bersama...susah payah abah terbalas dengan peningkatan kesihatan mak..cuma mak masih belum dibenarkan keluar ward...menangis macam mana pun mak tetap tak boleh keluar...itu yang menjadi kesedihan mak setiap kali kami melawat..dah tiada airmata lagi untuk mak...hanya tawakal dan doa sahaja menjadi iringan...


makanan yang ada untuk santapan tengahari kami


Ikan cencaru goreng kunyit kegemaran Dania


Sambal Sardin pedas berapi


sayur buncis goreng


wajah2 kesayangan....


Apa yang aku harapkan...allah permudahkan perjalanan pemulihan mak...update untuk mak...luka makin sembuh dan ada peningkatan..kencing manis mak on and off...luka pembedahan ambil urat kaki mak masih belum kering sepenuhnya...selera makan mak dah kurang sebab hari2 makan bubur je...jemu agaknya..tapi tiada pilihan...mak kena jugak makan makanan hospital beri...sesekali boleh la makan makanan yang kami masak...itupun ikan sahaja...kesian mak...tentu rindukan rumah yang dah lama ditinggalkan...

Terima kasih diatas doa- doa kawan2 semua...semoga kesusahan yang kami tanggung ini diakhiri dengan kegembiraan yang berpanjangan...semoga muncul pelangi- pelangi indah....semoga perkenalan dengan kenalan baru keluarga patient di hospital yang mengalami nasib yang sama macam kami berpanjangan...ukhwah terbina tak kira bangsa dan agama....

12 comments:

  1. baru lepas telefon abang ajak makan kat luar..bila tengok menu SA ni terus rasa tak jadi..nak masak cmni laa...dah seminggu tak masak ni..

    ReplyDelete
  2. moga mak SA pulih spt sedia kala ekk.
    SA pun gembira.
    semua gembira...

    ReplyDelete
  3. Semoga mak SA cepat sembuh hendaknya..

    Sardin tu sedap!!

    ReplyDelete
  4. lauk simple paling sedap

    seronok bila dengar mak akak hampir pulih. semoga cepat sembuh ye

    ReplyDelete
  5. Semoga mak akak terus kuat dan cepat sembuh boleh balik rumah..

    ReplyDelete
  6. Semoga mak sis dikurniakan kesembuhan..
    semoga tabah melalui ujian Allah sis..

    ReplyDelete
  7. In sha Allah setiap pengorbanan ada ganjarannya....moga mak SA segera sembuh & semoga Dania dpt keputusan cemerlang nanti..

    ReplyDelete
  8. tabik kat SA even bekerja ada masa untuk masak dan makan bersama orang yang tersayang...tacing..hope semoga dipermudahkan

    ReplyDelete
  9. In Shaa Allah, mak sis SA akan kembali puluh sepenuhnya tak lama lagi.. Yakin dengan kuasa Allah.. ^_^

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah