Wednesday, August 24, 2016

WW: Left Over Sambal Sardine Bertukar Sandwich

Maafkan beta ye wahai rakyat marhaen sekalian alam....hehehhe....bukan sengaja nak buat korang terliur...tapi nak share cara-cara nak pelbagaikan left over makanan dari terbuang dan menjadi makanan tong sampah...tak elok membazir..membazir amalan syaiton nirojimmmm...xmo..xmo..xmo....


Melting kan?


Senang je korang..kalau ada lebihan makanan yang syg nak buang dan elakkan pembaziran..jom buat sandwich mudah macam aku ni..x kisah korang ada sambal apa...jom tgok bahan

1.  Roti gardenia
2. Margerin/planta sapukan kat roti
3. Sambal sardin di hancurkan
3. Salad kalau ada/Timun /Tomato
5. Cheesedale

Pas tu korang buat la sandwich...senangkan...selain sambal sardin..korang leh je guna sambal ikan bilis or sambal ikan apa2 pun..janji hancurkan sahaja, kalau sambal ikan tu pepandai la buang tulang dulu...kang tercekik aku jugak yang disalahkan..see..nampak tak idea simple aku...nak sedap sukati la korang nak tambah apa lagi...

Ok?

Kalau malas x dapek acik nak nolong de...

Selamat mencuba...

Wordless ke ni panjang benor....


29 comments:

  1. POS KAjang satu kak...sedapni...saya jenis suka pedas, suka tmbahkan cili api.

    ReplyDelete
  2. Sardin memang senang bukak selera ;)

    ReplyDelete
  3. Dap nyer sis... tgh lapaq ni... hehehe

    ReplyDelete
  4. Sedapnyyaaaaaaaaaaaaa... apa pun kalau letak cheese mmg sedappppppp

    ReplyDelete
  5. sama la kat rumah kalau ada lebih sardin esoknya transform jadi sandwich

    ReplyDelete
  6. Wahhh sedap tu.. Confirm kenyang sampai lunch

    ReplyDelete
  7. Cheesedale tu memang memikat hati, makan gitu dengan roti pun ai layan.. ;)

    ReplyDelete
  8. Sedapppppppnya sandwich sardine. Kat rumah Sha, kalau masak sardin tak sempat jadi sandwish, habis lechen. Hehe.

    ReplyDelete
  9. hai kak suria

    singgah sini

    perghhh pagi pagi kena ni memang sedap..kalau kuah kari ayam boleh cuba buat camni tak...

    ReplyDelete
  10. Pergh!! Memang melting..
    Selalu tu main cicah2 je ngn roti lebihan sardin..

    ReplyDelete
  11. sedap tu kak sandwich.. :)
    makan panas2 lagi best.. hehe

    ReplyDelete
  12. mak oiii sedapnya kak. yummy alamak tetiba teringin sardin. another 1 month to go >,<

    ReplyDelete
  13. Hakaaaakk walaupun sardin tp mmg terbukak selera! yg penting kenyannggg =)

    ReplyDelete
  14. mummy pun recyle bahan masakan jadi macam ni.. dr terbuang makanan tu kan..

    ReplyDelete
  15. mmg ini lah selalu yg di buat kalu ada lebihan sambal sadin kak...
    kalu tak pun bt ns goreng sadin... sedap jgk tuh

    ReplyDelete
  16. kita genglah
    sllu je kalau ada left over sardin ni buat sandwich or nasi goreng hehehe
    rasanya paling terbaik

    ReplyDelete
  17. hari ni ada masak sardin..mkn ngan roti or ngan capati sodap baq hang

    ReplyDelete
  18. sedapnya.. suka makan sandwich sadin..

    ReplyDelete
  19. kalau sardin tak habis...ema selalu cicah roti..

    ReplyDelete
  20. macam ni la sedap bila sesekali makan..

    ReplyDelete
  21. Memang kalau sambal yang tak habis tu, inilah penyudahnya. Sandwich ! Dah la sedap, menggemukkan plak tu.. Bestnyaaaa ! Sebab auni memang bercita2 nak gemuk.. Hahahaha

    ReplyDelete
  22. Kite kalau ada sambal sardin tak abis, esoknya wat nasik goreng sardin.. Atau roti telur gulung inti sardin.. Nyum2! ^^,

    ReplyDelete
  23. feveret sandwich sardin ni..memang suka sangat makan,.,

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah