Thursday, August 18, 2016

Sedap Tak Terkata Bila Lunch Mee Bandung Muar

 MEE BANDUNG MUAR TERBAIK

Sedap...cukup rasa, cukup bahan- bahannya dan kena dengan harganya...first time makan Mee Bandung Muar beli kat food court Plaza Sentral ni..alaaa...nama kedai lupa la...selalu beli nasi ayam je..tak pernah lagi beli mee bandung diorang...sekali try terus suka plak...kuah pun pekat..isi pun banyak...eh..serba serbi cukup la..jarang orang meniaga nak letak macam2 dalam mangkuk tu haa...harga plak murah je RM5.50 sebekas..nanti boleh la beli lagi kan...


Abaikan cili yang menimbun tu..takde aku makan ke..sedekah kat kawan sebelah yang hantu cili...


tu dia..bila dah siram kuah....siap ada telur sebijik tau...kalau kat tempat laian area KL ni sure lebih dari RM5.50

Biasanya beli nasi ayam untuk meeting kat kedai brader tu..nasi ayam dia pun sedap..selalu la beli...cuma Selasa lepas rasa nak order yang lain plak..ekceli ada mee kari..tp sebab bau Mee Bandung tuh mencongkam kalbuku...maka order jer la...saja nak cuba...tak sangka plak sedap...kena repeat lagi ni...but bukan dalam masa terdekat la..tgok la..hari Jumaat nanti ke...

Sebelum ni aku pernah je makan mee bandung muar...tapi adik ipar yang masak..yang betul2 kat kedai kat Muar pun tak sempat merasa lagi...ke dah rasa tapi aku lupa...sejak mak kat hospital ni memang tak kemana la...dah lama tak berjalan...nanti la tunggu mak sihat betul2 baru bleh pi JJCM lagi...

16 comments:

  1. lawanya udang tu, kim salam hihih

    ReplyDelete
  2. Udang tu nampak menawan.. Bila dah siram kuah... Pergh!! Mengancam sungguh..

    ReplyDelete
  3. perghhhh...terus jadi lapar....nak kena carik makan jugak ni..

    ReplyDelete
  4. Mee bandung muar ni kena rasa udang kering dan manis manis baru sedap SA. Mmg tak pernah jumpa mee bandung power kat KL ni kecuali kuahnya diaorang guna sos...Mmg lari sungguhlah dari Muar

    ReplyDelete
  5. auduiduiii tergodanya tengok gambar tuuuuu

    ReplyDelete
  6. Balik Muar tak pernahnya nak makan mee bandung muar..

    ReplyDelete
  7. lama x makan mee...rindu hahah okbai

    ReplyDelete
  8. ada yg hat instant punya kan..nti iols nak beli

    ReplyDelete
  9. yg ni memang terbaik. saya suka nasi ayam dia. memang sedap. lama dah x makan kat situ sejak tak keje situ lagi. huhu. rindu..

    ReplyDelete
  10. Laparrrr malam2 nih menengokkan gambar mee bandung dgn udang besar2 tu.. Glup!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah