Monday, August 29, 2016

Aktiviti Masak Memasak Kembali Lagi.....

Nampaknya aktiviti masa hujung minggu aku berjalan seperti sediakala..hahaha..takde maksud nak buat korang terliur..tapi saje nak share mana tau lepas ni weekend korang buntu x tau nak masak apa bleh refer kat sini..resepi x yah la aku letak sebab sama je resepinya..cara masak je lain kan...

Jom tgok menu aku masak ari tu...


Kari Kambing


Sambal Udang Petai


Tumis Sayur Bayam


Ayam goreng



Ikan cencaru Stim Limau

Haaa...itu je la menu yang sempat aku masak..kebetulan ramai yg datang melawat mak..cuma risau keadaan mak sekarang..hilang selera makan..kalau makan pun sikit je..semua tak kena kat tekak dia...maybe berubah suasana kot kan...kesian aku tengok Abah hari2 risau..kalau paksa makan kang takut dia muntah..bau durian pun boleh buat dia muntah..ntah bila mak akan ok semula selera makan dia..makin lama makin kurus...


22 comments:

  1. sambal petai udang tu mabless tengok...

    ReplyDelete
  2. ui..sdapnya akak mask..:)
    moga mak akak cpat smbuh..aamiin

    ReplyDelete
  3. Sambal udang tu mengancam. Saya pulak kalau hujung minggu memang gantung kuali sebab memang tak reti duduk kat rumah. Tapi kalau kena juga masak, seronok jugalah sebab boleh masak macam-macam yang tak sempat nak masak kalau di hari-hari bekerja tu.

    ReplyDelete
  4. kambing dengan udang petai memang menawan kalbu !

    ReplyDelete
  5. Jalan² petang...
    kari kambing tu menggoda nieyl la akk...

    ReplyDelete
  6. Wahhh...bykne msk...terliur la plk tgok udang petai tu tapi x leh makan..huhu

    ReplyDelete
  7. tuu diaa SA..siapa lebih kejam sekarang haha :)

    ReplyDelete
  8. banyaknyaa lauk..tapiii udang tu buat kite tergoda laa..hihi

    ReplyDelete
  9. Tudia banyaknya menu.. jenuh la pewott muncit.. hahhaha :p

    ReplyDelete
  10. Mummy ni sampai tak tau la nak masak apa.. hahhaha last last pi beli je.. :p

    ReplyDelete
  11. sedap2... ni mcm masak kenduri ni. eheheehe

    ReplyDelete
  12. adehhhhh semua sedap2 huhuuuu

    ReplyDelete
  13. fuhhhhhhhhhhhhhh semua merecik along...mkn tak pandang kiri kanan dah kalo lieya nieh...pastu petang2 buat lempeng plak cecah ngan kari n sambal tu...heheheheh

    ReplyDelete
  14. Merecik kak SA! Kalau boleh nak suruh delivery. Hii

    ReplyDelete
  15. Semoga mak akk cpt2 baik dan pulih selera makan...sedap tgk kari kambing tu!

    ReplyDelete
  16. Kari kambing dan sambal udang yang maveles.. Feveret kita nie..

    ReplyDelete
  17. wow kari kambing..xnah lagi masak kambing gulai2 ni
    sllu msk grill je
    ni yang nak pi beli try masak kari plak adoyaii lapoooo

    ReplyDelete
  18. Vote for sambal udang petai tu...so yummehhh

    ReplyDelete
  19. Meriahnya lauk! Kite dah lama tak masak.. Lepas tamat tempoh berpantang ni baru boleh kembali aktif di dapur.. In Shaa Allah.. Hehe..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah