Saturday, August 27, 2016

Cara Cara Mengelakkan Diri Dari Di Ngorat...

Haa...pernah kena ngorat tak walau korang dh kahwin...wahhh acah2 sweet je kan dah tua bangka masih kena ngorat..nak plak budak muda yang sekarang ni acah2 suka kat wanita berusia...

Ni nak citer pengalaman aku kena ngorat masa beli air kopi stabak...cerita petang Jumaat...

Letak gambar air cukup la..
Hihi...

Staff 1: ye cik selamat dtg ke stabak..boleh saya dapatkan order?
Aku : erm..jap eh..i nak pilih..
Staff 2 : eh...wait2 i macam kenal you and pernah jumpa you..you org Ipoh kan?i pernah jumpa you kat Ipoh la...
Aku : ohhhh..ye ke..maybe la kot sebab hubby i org ipoh....
Staff 2 : senyap terus...sambil sengih...

Haaaa...haa..ha....nampakkk?walaupun hubby ko org KL ke NS ke..ko jawab je mcm tu...jawab dengan muka bersahaja...pas tu sure budak tu tersipu2 malu...

scene 2 plak...kali ni melibatkan orang tua

Uncle : excuse me...are you Philipines? your face look like Filipinos....
Aku : Really?ekceli i am bumiputera and my hubby is Malaysian...( Jawab dengan senyum )
Uncle : senyum sambil berlalu pergi...

Haa...nampak..nampak x cara mengelak dari dia duk dekat ngan ko..lepas ni kena jawab jenis sarcastic skit..ayat berlapik tapi tepat kena tuju ke jantung..

Haih..kena ngorat dengan style or taktik dah lapuk la...semua tu old school..nak ngorat kalu guna la skill baik skit kan...hahaha...sorang ckp pernah kenal kat Ipoh..sorang ckap aku minah philipines...gelak aku sepanjang petang.....




27 comments:

  1. haha..cmtu ek.Interesting

    ReplyDelete
  2. Hahaha terus dua dua senyap kan. Gituuu cara nya kan. Bagus kena jwb dgn selambe kan

    ReplyDelete
  3. Owwhhh... Itu ngorat ke namanya... Hahahahaha... Teman tak biasa guna cara tu...πŸ˜‹

    ReplyDelete
  4. hahaha kalau kena approach dgn org mcm tu mesti kena bagi jwpn yg kick punya supaya dorang tak kacau xD

    ReplyDelete
  5. hahahaaaa bagus jugak kalau buat mcm ni. actually taktik lapuk sangat kalau kata pernah nmpk kita kat mana2. padahal jmpa pun tk prnh. poyo ajee..

    ReplyDelete
  6. Auni plak banyak yang sex maniac. Orang tua sokmo kalau yang menegur pun sambil buat muka gatal... haha

    ReplyDelete
  7. Hahaha..old school sangat ye,sekali jawab terus diam ya..

    ReplyDelete
  8. Hahaha. Suka jawapan kak SA ni. Dari nak ngorat, terus termalu dia.

    ReplyDelete
  9. hahaha terbaiklahh jawapan akakkk!

    ReplyDelete
  10. wahhh klu buah hati baca ni terus dia dupdap2 hati dia ... hehehe

    ReplyDelete
  11. hehehehhe mmg sesuai n selamba jawapan tuh...
    tp dana tak penah kene ngorat kih3... see the body dh tau

    ReplyDelete
  12. Hehehe.. Nak ngorat eh.. Kan dah terkena..
    Leh guna tips sis nie..

    ReplyDelete
  13. hahaaaa... pandai uncle tu yea..

    ReplyDelete
  14. bagus gak idea yg bernas.. sekarang ni org nk ngorat macam2..

    Jom join Giveaway Fabulous Four Bersama YanieYusuf.com. Klik : http://yanieyusuf.com/2016/08/fabulous-four-terbaru-dari-dominos-pizza/

    ReplyDelete
  15. hahahhahaa.. Mummy dah selalu buat.. seronok tgk expresi muka dorang kan..

    ReplyDelete
  16. hahaha...betol jugak. kan..ok..nanti nk jawab gtu laa..ehhh..hihi

    ReplyDelete
  17. Hehe. Betul jugak tu. Suka jawapan akak yang kes 1 😁

    ReplyDelete
  18. perghh laku keras uols ni hahaha

    ReplyDelete
  19. ok ok nti iols try taktik uols ni tau

    ReplyDelete
  20. Kalau dapat yg jenis tak paham bahasa, dah mention bini orang pon, dorang lagi naik daun kak..dasarrrr buaya darat betul!!!

    ReplyDelete
  21. Hahahah! Saham tinggi lagi ni sis.. Kalau kite lak, bila ada acah2 sweet nak ngorat, terus pandang dia dengan bijik mata yang dijulingkan, hidung dikembangkan.. Terus terbatal hasrat mereka nak mengorat.. Hahahaha! Baru kenal erti penyesalan.. Kihkih!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah