Wednesday, August 17, 2016

Kasut Kulit Bertutup Jenama Elphe Pilihan Suriaamanda

Korang ada kasut khas untuk kegunaan di office? Hehe...bukan apa..ikutkan kalau di office seharusnya guna kasut yang menutupi kaki kita..high heel memang tak sesuai..sebelum ni aku banyak high heel yg kurang sesuai guna pi opis..sandal dan platform..kat office kadang- kadang ada majlis rasmi so kena la pakai kasut yang sesuai yang nampak professional..kasut tak semestinya mahal..janji ikut etika office dh mencukupi...
Kali ni aku memilih jenama Elphe (itu yg aku faham tulisan tu).. harga lepas promosi RM70..beli kat Sogo je bulan lepas..Sogo kan selalu sale...


Dari pandangan hadapan


Dari pandangan sisi


Cantik tak?tak tinggi tak rendah..selesa sangat2


Menutupi kaki...

Dalam sektor pekerjaan tak kira swasta atau kerajaan etika berpakaian di pejabat memang sangat di titik beratkan..sebelum ni aku tak amik kisah langsung tapi sekarang kena ambil kisah..semua kena ikut kesesuaian profession. Sesetengah majikan di sektor swasta mempunyai etika berpakaian yang berbeza dengan sektor awam..cara berpakaian melambangkan keperibadian pekerja dengan kekemasan, bersih dan bersesuaian untuk dijadikan amalan


20 comments:

  1. Singgah pagi rabu...
    nieyl biasanya dekat opis akan tinggalkan kasut bertutup di opis..
    sbb tu ade 2 3 kasut bawah meja..hihi

    ReplyDelete
  2. Lama dah tak berkasut tutup gitu SA.... Maklumlah lama dah berhenti keje.
    Setuju ..... bila pakai kasut depan ni nampak formal dan kemas mmg sesuai sangatlah ke ofis

    ReplyDelete
  3. Cantik angat2 laaa kak hehehe..kita suka gak kasut gini tapi yg takde tumit laaa..kita suka yang flat hehehe..

    ReplyDelete
  4. Lawanya.. Tapi sayang, sha dah tak boleh pakai kasut bertumit... huhuhuhu..

    ReplyDelete
  5. org kedah panggil kasut tertutup ni kasut serlum. heheheh.. jue sndiri tak reti pkai kasut tertutup rasa mcm nak bukak jer..

    ReplyDelete
  6. cun lar kak..kena ngan kaki akak

    ReplyDelete
  7. ada heel sket. bagus. nmpk lebih korporat sket yak. saiz brapa kaki ni. ehhhh

    ReplyDelete
  8. sgt la setuju dgn SA.
    prefer kasut bertutup nak gi opis.
    aida ni sejak da sgt mak mak ni, selesa dgn bata, tau.
    bertutup. tapak kaki selesa yg amat :)

    ReplyDelete
  9. kasut tutup sally last beli masa nak grad dulu je..lepas tu byk pakai sandal..LOL

    ReplyDelete
  10. Masa kerja di bank dulu. Memang jaga etika pemakaian. Sekarang ini, bekerja di sektor servis. Kami di kenhendaki memakai uniform dan tidak di benarkan berkasut dalam opis. Makanya, pakai kasut atau sandal biasa je. Unless ada meeting di luar atau kursus. Saya akan pakai kasut sebegini.

    ReplyDelete
  11. lawa kak..nampak profesional gituuu..hehe

    ReplyDelete
  12. akak suka pakai kasut sampai rosak..so kasut gi opis ngan kasut jenjalan biasanya yang sama plus satu sandal bila nak cepat.

    ReplyDelete
  13. cantik ....
    kite ada kasuk tertutup tp pi kerja pakai crocs juga hehe

    ReplyDelete
  14. Cantik kak kasut ni....
    Mmg nampak corporate look

    ReplyDelete
  15. Dekat office memang kena letak satu tapi jarang sangat nak pakainya pun.

    ReplyDelete
  16. janji selesa dan mmpu milik hehe

    ReplyDelete
  17. kalu kasut bertutup tu kan sllu yg bahagian kaki belakang tu kena luka skit..kena sllu pakai baru ilang

    ReplyDelete
  18. Nory tak sesuai sbb kaki jenis berpeluh..tak selesa

    ReplyDelete
  19. Simple yet nice.. Tak tinggi sgt, tak rendah sangat.. Kite pon tak boleh pakai kasut tinggi2 sangat.. Kalau yang macam ni sedang elok la ni ngan kite ketinggian heel dia..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah