Friday, December 21, 2012

Peria Goreng...Sedapnyaaaaaaa

Gambar from google

Satu lagi makanan kegemaran aku dan kawan2 kat opis...Peria Goreng...
dulu mcm pelik la...apa la dorang ni makan peria goreng...rupanyaa....
walaweiiiii...sedap.....selalu ada jer jual kat food court..
peria tu di potong nipis, salut ngan tepung then goreng garing...sumpah sedap...
dulu aku x berapa suka sebab terasa pahit...now dah macam addicted plak...kalau xde peria ni mcm x sedap....
Kalau kedai2 mamak or nasi kandar pun banyak ni....x caya korang leh check...



16 comments:

  1. nampak cam sotong
    tapi x pernah makan periya cam ni
    biasa makan yang goreng kuning2 + telur ja

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. tak pahit sebab peria tu direndam ngan air garam dulu

      Delete
  3. akak pun kalau tak dapat hari2 macam x sedap ajer.... kat cafe kita orang pun ada jual ni siap makan macam makan keropok ajer..... sedap sangat....

    ReplyDelete
  4. Kakcik pernah makan. Sedap dan tak pahit. :)

    ReplyDelete
  5. haah kak, kte pun suka.. tapi kita slalu beli kat kedai mamak, sedapppp :D

    ReplyDelete
  6. mmg fav saya.sdp sgt2 kan sis..saya suka pegi restoran nirwana kt bangsar.mkn atas daun pisang...adoi sedapnya!!

    ReplyDelete
  7. aku pn suke peria goreng
    selalu amik kalo mkn kt mamak

    ReplyDelete
  8. husband suka gilak dgn peria goreng nie!!!

    ReplyDelete
  9. Tak pernah cuba lagi yang goreng macam tu.. tapi ai memang suka peria.. pahit tapi sedap.. ;)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah