Tuesday, December 18, 2012

Kemaruk Sangat Nak Ambik Tempat Aku...


thanks to google, ilustrasi gambar sekadar hiasan..ada makna tersirat dan tersurat..

Adakala aku nak gelak...
Kalau gelak kang kau malu plak...
Makin aku diam kau naik lemak...habis ko tanya semua geng2 aku...Adeh Semak...
Excuse me..khidmat aku di department ni masih diperlukan...cuma big boss aku nak carikan assistant...
xde makna dia nak tukar PA kesayangan...See the leg la kawan....
Bukan nak sombong, bukan nak bongkak..jauh lagi nak perasan...tak habis2 lagi ke kau nak berangan...nak tutup periuk nasi orang...mcm ni punya orang pun ada kan......dalam hal ni xde istilah bermusuhan...best woman win la kawan...rezeki orang usah la ko hadapkan...usaha tangga kejayaan...tak payah nak canang..x payah nak sawan...hakikatnya aku pun makan gaji, kawan...istilah ikan emas or ikan haruan pun xde la kawan...tanggungjawab digalas harus dilaksanakan...apalah sgt tempat aku ni nak dicemburukan...cuba la mintak kat big boss aku kalau ko memang nak sangat kan....

#Moodterkejutbagaikena sawan#

9 comments:

  1. oh, entry ini sangat comel dengan penggunaan 'kan' di hujungnya, betapa penulis geram, kan?

    Sabar ye kak :D

    ReplyDelete
  2. nape ni along....senyum key...jgn dilayan sgt unsur2 negatif tu nanti dgn kite2 jadi tak ceria kang...

    senyum key bebeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm ni la kalau sekeliling along ni banyak unsur2 negatif

      Delete
  3. sabar je la...
    memang ada jugak orang macam tu, dengki

    ReplyDelete
  4. Memang ada orang macam ni.. tak kira dalam bidang kerja yang macam mana..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah