Thursday, December 13, 2012

Suasana Lunch Hari2 Di Opis


Macam ni la suasana kat pantry opis tgkat 8 hari2, aku nyer department kat tingkat 9...meriah ngan makanan..masing2 baawk lauk sampai x tau nak makan apa dah...seronok makan ramai2...kadang2 CEO naik pelik tgok kitorang...sehati sejiwa berkumpul makan kat pantry,mcm dah jadi acara wajib dah...kalau ada lauk x habis pun letak jer kat situ,....by petang confirm licin....ye la rezki yang banyak x kan nak buang kan...sapa nak makan..ambik jer...kerja dalam suasana yang sejuk mcm duk dalam freezer..membuatkan masing2 kejap2 lapar..kejap2 nak mengunyah...

 mamat tu driver untuk CFO..
 macam2 lauk yang ada...
 nak makan maggi pun boleh...tea lady ada jual maggi...terbaik weh maggi dia masak...
minah demam sakit kepala...suh tido kat surau x nak....

Ramai yang dah berjangkit baak bekal pi opis...sebab makanan kat sini mahal nak mati...nak plak warga asing yang masak kat bawah tu...telur mata kerbau pun RM1.40...x ke haru...telur baru baper sen jer....tau la sewa mahal...dah tu..ko ingat rega makanan ko mahal org asyik nak beli ngan ko...lagi satu aku perasan dorang masak, ajinomoto banyak giler...gugur rambut weh....sangat2 x sihat masakan dorang...
apapun makan kat opis bawak bekal lagi best...merapatkan silaturrahim...jimat pun jimat...
kan???


19 comments:

  1. seronok bila sekepala dan boleh makan sama..
    best n meriah

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul lyn..tp ada gak yg buat hal...untuk dia mkn x ingat kwn..pelawa pun x...untuk kita sapu bersih...

      Delete
  2. teringin nak masak2 pagi2 bawak bekal g opis..
    tapi malangnya bgn pon ngam2 nk mandi n bersiap..
    jd impian x jd kenyataan pon.. ahakss~

    ReplyDelete
    Replies
    1. sng je iyra...utk permulaan msk yg sambal2..sambal kan tahan lama...msk mlm...pagi bwk terus pi opis...kat opis kalau ada microwave..pnskan aje

      Delete
  3. wah harmoni nye hidup korg
    hahahaa
    makan share2 gini lagi meriah kan
    terus semangat nk masak
    masak tuk laki malas plak..hahaha #aku la tu#

    ReplyDelete
  4. wahh meriah \nye kak , mmg best kak , jimat pun 1 hal

    ReplyDelete
  5. .:: Kalo kat opis ni, ada 2 kerat pompuan, 7 kerat lelaki... Takde maknanya la nak berpot-luck gitu... Tempat keje lama dulu semua pompuan, boleh kata hari-hari potluck... Huhuhuhu!!! ::.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat sini ramai ppuan dari lelaki...thats y rajin pot luck tp kan...kat dept i..i sorang jer perempuan....

      Delete
  6. Salam..meriah betul dapat makan ramai-ramai camni...bila agaknya ofis saya nak buat cam gini..huhu

    saya follow sini ye..

    ReplyDelete
  7. Kalau ramai macam ni memang meriah tapi kalau asyik2 muka yang sama bawak memang taklah.. sesekali bolehlah layan..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah