Monday, December 3, 2012

Kunjungan Syamimi Adik Dania

Sabtu lepas...tetiba jer dapat kunjungan dari Ayah and adik Dania...berdua jer...saje singgah rumah nak tgok  Dania...dtg pun sekejap jer x sampai pun 30 minit..ok la...dorang dari rumah kenduri lagipun...Mak Tiri Dania takde..

 amboi...anak dara aku kalau mama ada kat umah on weekend melawa jer kejanya...mood konon mama tgok dia melawa mama ajak keluar la tu...
 main sama2 sekejap jer...
 Si Aressa mcm pelik plak pandang Syamimi mcm tu...
Dania tanya...betul ke Syamimi tu adik Dania...knp kulit dia putih..kulit dania gelap???
apa la punya soklan anak dara aku ni...dah tentu2 Syamimi tu mak dia lain...walau pun mak dia x putih..
dah kulit dia putih..aku nak jawab mcm mana kan....ini la susahnya bila anak dah makinbesar dan nak explore macam2...
Ada la certain2 perkara yang membawa kunjungan ayah dania Sabtu lepas...tp aku x nak la citer kat sini
pandai la dia nak settle mcm mana kan...
aku org dtg cara baik...family aku layan dengan baik...cuma now aku nak focus on persiapan persekolahan 
Dania plak..naik darjah 3 ni...belanja sekolah makin tinggi...nak pulak dia pengawas sekolah kan...
semua bajet baru..sebab uniform dah baru...kaler biru...kasut plak kaler hitam...
sabar jer la...


11 comments:

  1. kak...biler umur budak dah semakin meningkat perasaan ingin tahu dia semakin meningkat atau membuak-buak... tu yang kadang-kadang parents bley jem tuh nak jawab soklan dari diaorang... hu hu hu...

    wah...Dania jadi pengawas... ^_^...nanty kalau sekolah dah bukak amik gambar Dania pakai baju pengawas biru tu ek kak?

    ReplyDelete
  2. Hubungan darah antara anak dengan ayah takkan putus sampai bila2, kan? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thats true kakcik..SA x sesekali melarang dia utk berjumpa ngan anak....

      Delete
  3. meriahnye laa haii , semua dtg ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. x semua la yang,my ex dtg ngan anak dia syamimi tu jer...

      Delete
  4. dah mcm2 soalan... mmg payah lah nak jawab...

    ReplyDelete
  5. budak2 kecik mcm tulah !

    ReplyDelete
  6. anak2 tahap ni mmg byk perkara mereka nak tahu...kadang soklan2 mengalah orang tua..so pandai2 la menjawab dengan cara yang mereka boleh terima akal..sebenar nyer ni perkara normal..anak2 begini 'kreatif' namanyer..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah