Monday, December 17, 2012

Walimatulurus Di Puchong

Memenuhi jemputan perkahwinan sedara sebelah Abah di Puchong...
mula2 aku malas nak pi...ye la...balik dari KL nak patah balik ke KL...even Puchong sekali pun kan....penat rasanya...ingat nak ajak balik kampung..tp tu la..Mak Lang pun xde kat umah....sibuk memenuhi jemputan kenduri kat area kampung jugak....x kan nak duk umah sensorang kan...so....i folllowwwwwww....


 atuk melayan cucu2nya...
 Pengantin of the day...sedara aku yg lelaki tu...kira kenduri sambut menantu la ni...huii....kenduri belah lelaki pun dah grand dah sekarang kan?
 tempat makann beradab...kek x kuar dari kotak lagi...
 pelamin yang gojes...nak mcm ni jugak boleh?
 minah ni sentap sbb x dapat main menaaaannnnnn....
 ni apa yang aku makan...ni first round...lepas tu bertambah...buruk perangai bila suruh abah yang tambahkan...sendiri nak pi amik malu....hahaha...tp nasi minyak dia ni....huiiiii mabeles.....
ko tengok pinggan mak aku tuh...amboi...bukan main lagi erk... 
 anak2 dara aku...
 ni baru complete....pakai gaun tp rambut seciput....
 bergambar secara paksa di depan pelamin..
susah nak amik gambar si Aressa dalam keadaan ready...ada jer yang dia buat hal...

Kami x tunggu pengantin...ada lagi tujuan...pi menziarah my kazen yang baru lepas operation buang ketumbuhan dalam paru2...kami x tau berita...
rupanya dari bulan 9 hari tu...lepas jer kenduri merayap plak ke rumah kazen tu...
lepak2 rumah dia...then baru balik Seremban.....
sungguh x best weekend aku yg lepas...tp ok la...dari xde aktiviti kan...


20 comments:

  1. zaman sekarang ni kan, mmg grand grand majlis kawin...siap ada banner/bunting..pelamin pun cantik cantik....awak kahwin nanti, tempah banner besar2 okay...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. zaman i dulu xde pun semua ni..x per la..nanti next marriage i kena la buat..hahahah...RM20K cukup x?

      Delete
  2. mmg lawa sangat la , trend kan bunga bunga pelamin nie ,

    ReplyDelete
  3. belah lelaki ker belah perempuan ker..sekarang ni dah sama grand dah sis... ^_^... wah seronoklah makan kenduri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu wedding akak eh Farah...eh..eh....tetiba lak...

      Delete
  4. sekarang punya majlis memang grand habis..semua nak yang terbaik tapi kos pun baik jugak la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu zee....TP ONGKOSNYA kena la cantik kan...

      Delete
  5. bestnya makan kenduri.. lama x attend wedding kengkawan.. ooppss~

    ReplyDelete
  6. skrg ni baik belah lelaki or belah perempuan mmg meriah

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah