Tuesday, December 18, 2012

Laksa Gojes Suriaamanda...

Gojeskah Laksa ko SA oiiiiii....
Sentap plak orang yang suka stalker2 ko kat blog ni kang....ada aku kesah...sukati la aku nak letak tajuk apa kan...dah aku yang masak...of cos la gojes jadiknya...
Haaaaa...aktiviti Ahad aku...buat laksa...lama dah tak buat...tp skil masih ada yer puan2 semua....matik la puji diri sendiri...
Ni la dia laksa hasil tangan aku....gambar2 ni mana yang sempat aku amik la yer...gambar tgh makan xde...knp...anak dara aku tu la spoil betul..lom siap kejap2 tanya...dah masak ke mama....x sampai 15 min...tanya lagi....mama terus stresss...ingat nak amik gambar step by step....dh emosi terganggu sbb anak dara x sabar2...makanya..ni jer la gambar yang ada....

 salad
 cili api ngan bawang...
 timun dan nenas
 limau kasturi tanam punya eh...amik kat kg...
 telur rebus...
 Laksa
 aku guna ikan kembung...
kuah Laksa gojes aku dah masak time ni...

Aku x tau la versi laksa aku buat ni utara style ke apa...janji menjadi laksa aku...bunga kantan dan daun kesom banyak gile aku letak...sedap...awet muda gitu...cehhhh....konon kan....
aku kalau buat masak2 ni kalau x panggil orang dtg rumah x sah...aku call acik aku...suh dia dtg...ada gak tukang perabih....hasilnya mee laksa beli sekilo setengah habis...kuah laksa banyak lagi....sudahnya...
x habis jugak...bahan2 penyeri pun banyak....akhirnya yang nenas tu ngan timun buang jer...sebab dah benyek...salah aku jugak sebab satukan...next time jgn satukan lagi....well semua puas hati ngan laksa aku...
especially anak dara aku tu la...dan2 tu ckp mama boleh bukak restoran la mcm ni...ya allah...ada jer akal anak dara aku ni...setakat masak laksa nak suruh aku bukak restoran....muak orang nak oiii...asal dtg restoran mama makan laksa je..menu lain xde...hahahha...nanti mama belajar buat Bakso ke...pelbagaikan masakan...baru leh citer pasal restoran...hehehehe....sabar jer la...


37 comments:

  1. sedapnya. kita dhla hantu laksa. pastu knp pg ni dh 2 org up entry laksa ni huwaa nangis

    ReplyDelete
  2. masak sendiri haruslah gorjes dan sedap dear..
    terliurnya..dpt hirup kuah panas2 mmg hevenlah.
    kesukaan sy nih..mkn hari2 pun takpe :D

    ReplyDelete
  3. tgk kuah yg tgh menggelegak tu makngaiiiii... malatop!

    ReplyDelete
    Replies
    1. amik gmbr tgh menggelegak tu supaya yg tgok gambar tu rasa tercabar...hahahahah

      Delete
  4. telan liur tgk laksa..mmg fav ni..nyum2

    ReplyDelete
  5. .:: Tetiba terbau kuah laksa kat dalam opis nieh... Apekah???!!! GULP!!! ::.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku x hantar SAKA aku kat opis ko eh...hahahahah

      Delete
  6. fuhhhhh terbaik la ko along...laksa ko mmgnampak gojes...dgn kuah menggelegak tu....ya Allah...mmg nampak sedap...tu dania dah puji2 tu mmg betul la tu sedap heheehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh....anak puji kan..sebab tu jadi gojes...

      Delete
  7. PErghhhh...sedapnya. Dah lama tak makan laksa. Masih pantang lagi sbb anak baru 8 bulan.

    ReplyDelete
  8. sedapnyeee... laksa penang tu along.. dan2 teringin laksa...huwaaaa...

    ReplyDelete
  9. tak pernah & tak pandai masak laksa,
    makan laksa pun tak berapa minat...

    tapi gambar kuah laksa tgh menggelegak tu akak suka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. xper la...bab kuah menggelegak tu boleh buat sawan kan?

      Delete
  10. nanti buat pulak laksa johor tau....:)

    ReplyDelete
  11. sedapnya..... tahu makan... blm pernah cuba buat lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnti i kongsi resepi la..senang u pun boleh cuba

      Delete
  12. hoi lama aku x masak sdiri laksa
    dia senang kan tp leceh nk rebus ikan buang tulang bagai
    hehee dasar pemalas

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko ni....jgn la malas2..kalau ko rajin kan..terus laki ko x bg lagi syarat2 online shopping..hehehehe

      Delete
  13. hantar sini skit along..
    nak laksa jugakkkkk..
    lapaaaaarrrrrrrrr

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah